Llanoissa 325 prosenttia nopeampi näytönohjain kuin Sandy Bridgeissä

Manu Pitkänen
20. toukokuuta, 2011 9:18

AMD:n Llano-prosessoreiden julkaisuun ei ole jäljellä kuin muutama viikko ja ainakin yhtiö itse tuntuu uskovan tuotteisiinsa kuin kallioon. AMD:n tekemien sisäisten testien mukaan Llanoista löytyvä näytönohjain on jopa 325 prosenttia nopeampi kuin Intelin Sandy Bridgeissä käyttämät piirit.
Luvut perustuvat AMD:n tekemiin testeihin 3DMark 11- ja 3DMark Vantage -ohjelmilla. Tulosten mukaan jopa AMD:n hitain näytönohjainversio on selvästi nopeampi molemmissa testeissä kuin Intelin nopein HD Graphics 3000, joka on käytössä Core i7-2500K -prosessorissa.
Merkille pantavaa AMD:n PR-työssä on ollut, että siinä keskitytään Llanojen graafisiin ominaisuuksiin ja mainostetaan niiden ylivertaisuutta verrattuna kilpaileviin malleihin. Vähemmälle huomiolle on jäänyt prosessoreiden K10.5+ -ytimien ("Husky") laskentateho.
Kuten aina yhtiöiden omien testien kohdalla, AMD:n tuloksiin kannattaa suhtautua varauksella. Luvut saattavat muuttua matkan varrella paljonkin, kunhan puolueettomat tahot pääsevät ajamaan testejä Llanoilla. Prosessoreiden mobiiliversiot julkaistaan näillä näkymin 1. kesäkuuta ja työpöytä mallit 14. kesäkuuta.

Lue myös nämä
Tägit
AMD AMD Fusion AMD Llano
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.