Sonyn tietomurto olikin laajempi, myös PC-pelaajien tietoja vietiin

Teemu Laitila
3. toukokuuta, 2011 9:38

Sony on ilmoittanut, että viime kuun puolella tapahtunut tietomurto oli aiemmin tiedettyä laajempi. Yhtiön mukaan on selvinnyt, että murtautujat pääsivät käsiksi myös muun muassa EverQuest- ja StarWars Galaxies -pelejä tarjoavan Sony Entertainment Service -palvelun käyttäjätietoihin. Palvelusta varastettiin yli 26 miljoonan pelaajan tiedot.
Varastettuihin tietoihin kuului nimet, osoitteet, käyttäjätunnukset sekä salasanat. Lisäksi hyökkääjät pääsivät käsiksi yli 23 000 luotto- ja maksukortin tietoihin. Sonyn mukaan luottokortin numeroiden mukana varastettiin luottokorttien eräpäivän tiedot, mutta hyökkääjät eivät saaneet haltuunsa monien palveluiden vaatimia kolminumeroisia turvakoodeja.
Uusimman paljastuksen myötä hyökkääjien haltuunsa saamien henkilötietojen määrä nousee jo yli 100 miljoonaan. Tähän mennessä ei kuitenkaan ole paljastunut suurimittaisia väärinkäytöksiä. Asiantuntijoiden mukaan riski luottokorttipetoksiin vähenee päivä päivältä, kun kortinhaltijat ja luotonantajat seuraavat epäilyttävää maksuliikennettä.
Sony on kertonut käyttäjilleen myös hyviä uutisia, sillä yhtiön mukaan vaikuttaisi siltä, että murtautujien käsiin on päätynyt vain hash-versiot käyttäjien salasanoista. Hash-tekniikalla sekoitettuja salasanoja on Sonyn mukaan erittäin hankalaa tai jopa mahdotonta johtaa alkuperäisiin salasanoihin.

Lue myös nämä
Tägit
Sony
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.