AMD kiistää huhut ARM-prosessorista

Teemu Laitila
2. toukokuuta, 2011 15:23

AMD on kiistänyt viime viikolla käyntiin lähteneet huhut, joiden mukaan yhtiö suunnittelisi ARM-arkkitehtuuriin perustuvan prosessorin valmistusta. AMD:n mukaan yhtiö aikoo tulevaisuudessa pyrkiä tablet-laitteiden prosessoritoimittajaksi, mutta prosessorit perustuvat jatkossakin x86-arkkitehtuuriin.
Syynä ARM-huhujen alkamiselle oli ARM:n mediaprosessoinnin osaston johtajan Jem Daviesin tuleva puheenvuoro AMD:n kehittäjätapaamisessa, joka pidetään kesäkuussa. Myös ARM:n toimitusjohtaja lisäsi vettä huhumyllyyn mainitsemalla AMD:n olevan aikeissa harkita uudelleen yhtiön strategiaa.
AMD:n mukaan ARM:n edustaja kuitenkin osallistuu konferenssiin vain keskustellakseen yhtiöiden yhtenäisistä grafiikkasuorittimiin liittyvistä kiinnostuksenkohteista.
AMD aikoo julkaista ensimmäiset tablet-laitteisiin tarkoitetut prosessorit ensi vuoden aikana. Tulevat prosessorit perustuvat AMD:n Fusion-tekniikkaan eli niissä on sekä prosessoriydin että näytönohjain integroituna samalle sirulle. Tulevien APU:den koodinimet ovat Wichita ja Krishna ja ne tuotetaan 28 nanometrin valmistusprosessilla, mikä mahdollistaa mobiililaitteille erittäin tärkeän pienemmän tehonkulutuksen. APU:t tulevat sisältämään yhdestä neljään prosessoriydintä.

Lue myös nämä
Tägit
AMD ARM
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.