AMD vihjaa yhteistyöstä ARM:n kanssa

Teemu Laitila
26. huhtikuuta, 2011 20:43

AMD on järjestämässä ensimmäisen sovelluskehittäjille tarkoitetun konferensinsa kesäkuun puolivälin paikkeilla. AMD Fusion Developer Summit on AMD:n vastine Intelin IDF-tapahtumalle, vaikka AMD:n mukaan yhtiö keskittyy tapahtumassa enemmän sisältöön ja vähemmän markkinointiin. Tarkoituksena on esitellä sovelluskehittäjille AMD:n APU-tekniikan mahdollisuuksia.
Fusion-tekniikan lisäksi AMD tulee tapahtuman aikana kertomaan lisätietoja seuraavan sukupolven näytönohjainmalleista ja niille kehitettävistä sovelluksista. Mielenkiintoisin konferenssin ohjelmaan liittyvä tieto on kuitenkin mobiiliprosessorimarkkinoita ARM:n teknologiajohtajan Jem Daviesin pitämä keynote-puheenvuoro, jonka aiheena on ennakkotietojen mukaan ainakin heterogeeninen laskenta ja alan standardit kuten OpenCL.
Kysyttäessä mahdollisesta laajemmasta yhteistyöstä ARM:n kanssa, AMD kommentoi yhtiön olevan aina kiinnostunut uusista teknologioista ja yhtiö huomautti kehittäneensä MIPS-pohjaisia tuotteita myös menneisyydessä. AMD kuitenkin painotti kommentissaan sitoutumistaan x86-arkkitehtuuriin jatkossakin.
Vaikka ARM:n edustajan virallinen syy osallistumiseen ei ole erityisen mullistava, AMD saattaa jopa himoita jalansijaa kasvavilta mobiililaitteiden näytönohjainten markkinoilta.

Lue myös nämä
Tägit
AMD
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.