Tule testaamaan: Hintavertailua kännykällä

Petteri Pyyny
13. huhtikuuta, 2011 22:02

Ikkunaostoksilla paikallisessa kodinkoneliikkeessä? Edessä halvan oloinen tarjoustuote, mutta ei mitään hajua, onko tuote oikeasti hyvä -- tai halpa? Vastaavaan tilanteeseen törmäämme itsekin aika usein ja tämän pohjalta päätimme tehdä hintavertailustamme moderneille mobiiliselaimille sopivan version.
Koska AfterDawnin hintavertailun ongelmana on myös osittain sen tolkuttoman pitkä osoite, mobiilille hintavertailulle päätettiin lohkaista (toivottavasti..) helposti muistettava osoite. Palvelu löytyy täältä:

m.edukas.fi


Palvelu on hyvin, hyvin paljon yksinkertaistettu versio hintavertailumme "täysversiosta", mutta toisaalta siinä onkin pyritty panostamaan mahdollisimman helppoon selattavuuteen ja selkeyteen. Jotta koko homma olisi mahdollisimman pitkälti standardeja noudattava ja helposti jatkokehitettävä, pohjautuu koko ulkoasu ja toiminnallisuus jQuery Mobile -alustaan.
Sivusto on erittäin vahvasti beta ja sen testaamiseen on käytetty Opera Mobilea (Symbian 5th ed), ensimmäisen sukupolven iPod touchia (iOS 3.x), Androidin eri versioita (ZTE Blade, HTC Desire Z), iPad 2:sta ja iPhone 4:sta. Viritys ei ole niitä keveimpiä kännykän näkökulmasta, vaan on tarkoitettu puhtaasti moderneille älypuhelimille: ensimmäisen sukupolven iPod touchilla ja iPhonella sivun käyttö on jähmeää, samoin hitaimmilla Android-puhelimilla. Symbian 5th editionin omalla selaimella palvelu ei toimi kuten pitäisi, S40:llä sivu toimii täysin ilman tyylejä ja muilla puhelimilla tuota ole testattu lainkaan. Työpöytäselaimista kaikki HTML5-yhteensopivat selaimet toimivat suht nätisti palvelun kanssa (testattu FF4 + uusin Chrome). Ja yleisemmin, "Takaisin"-napin toimivuus on hieman kyseenalainen pidemmän surffaussession jälkeen :-)
Mikäli konsepti näyttää toimivalta, tulemme jatkokehittämään palvelua käyttäjien toiveiden pohjalta ja käyttämään samaa alustaa myös tulevissa muissa mobiiliprojekteissamme.
Palaute on tervetullutta. Bugit, toiveet, "oliko tämä nyt sitten muka fiksu idea", jne ..?

Lue myös nämä
Tägit
AfterDawn Edukas
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.