Anonymous lopetti hyökäykset PlayStation Networkia vastaan

Teemu Laitila
8. huhtikuuta, 2011 10:20

Haktivistiryhä Anonymous ilmoitti omalla AnonNews-sivustollaan, että Sonyn PlayStation-palveluita vastaan tehdyt palvelunestohyökkäykset lopetetaan. Anonymouksen mukaan hyökkäykset Sonya vastaan on tarkoitettu protestiksi Sonyn toimia kohtaan, joilla yhtiö yrittää rajoittaa PlayStation 3 -konsolin omistajien laillisia oikeuksia käyttää laitteitaan parhaaksi katsomallaan tavalla.
Aikaisempien raporttien mukaan Anonymouksen palvelunestohyökkäys kaatoi ainakin hetkellisesti Playstation.com-sivuston sekä PlayStation store -kaupan. Hyökkäykset kuitenkin vaikuttivat myös PlayStation Network -palveluun, mikä on estänyt pelaajien pääsyn nettipeleihin.
Anonymouksen tiedotteessa pahoitellaan pelaajille aiheutuneita ongelmia ja ilmoitetaan hyökkäysten lopettamisesta toistaiseksi. Anonymous ei kuitenkaan lupaa lopettaa toimia kokonaan, vaan ryhmä etsii keinoja hyökätä Sonya vastaan ilman, että yhtiön asiakkaille koituu ongelmia.
Sony ei ole ottanut kantaa hyökkäyksiin ja yhtiön virallisen kannan mukaan palvelut olivat välillä saavuttamattomissa normaaleiden huoltotoimenpiteiden vuoksi.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Anonymous
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.