Ostoksensa voi pian tullata netissä

Teemu Laitila
28. maaliskuuta, 2011 15:42

EU:n ulkopuolelta tavaransa toimittavista verkkokaupoista ostaminen helpottuu huomisesta alkaen, kun tullaamisen voi hoitaa kokonaan netissä ilman käyntiä paikanpäällä. Netissä voi tehdä tulli-ilmoituksen ja maksaa tullimaksut sekä arvonlisäverot.
Tullin palvelussa tulli-ilmoituksen tekoon tarvitaan verkkopankkitunnukset ja Postin tai muun kuljetusyhtiön saapumisilmoitus sekä kauppiaan lähettämä lasku tai tilausvahvistus.
Tullimaksut ovat riippuvaisia tavaran tullinimikkeestä eli eri tavaroista peritään erisuuruiset maksut. Tullin tiedotteen mukaan nettipalvelu tunnistaa noin 200 yleisintä tuontitavaraa. Jos tilattu tavara ei löydy listalta, tullaukseen vaadittavan koodin saa puhelimen välityksellä.
Tullauksen helpottaminen on osa EU:n laajuista eTulli-ohjelmaa, joka pyrkii kaikkien tullin palveluiden sähköistämiseen. Toistaiseksi asiansa voi vielä hoitaa myös perinteiseen tapaan paikanpäällä asioimalla, mutta tulevaisuudessa koko prosessi on tarkoitus hoitaa netin välityksellä. Tullin mukaan jo nyt suuri enemmistö toimista hoidetaan sähköisesti.

Lue myös nämä
Tägit
tulli
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.