Mozilla ihmettelee Microsoftin päätöstä jättää XP-käyttäjät ilman IE9-päivitystä

Teemu Laitila
22. maaliskuuta, 2011 13:00

Firefox-kehityksen johtaja Johnathan Nightingale pitää omituisena Microsoftin päätöstä jättää Internet Explorer 9 julkaisematta Windows XP -käyttäjille. Microsoftin mukaan syynä tuen poisjättämiseen on XP:n heikko tuki IE9-selaimessa käytetylle näytönohjainkiihdytetylle sivulataukselle. NetApplications-sivuston tilastojen mukaan vuosikymmenen takainen Windows XP on ylivoimaisesti käytetyin Windows-versio ja se löytyy noin puolesta Internetiin yhdistetystä tietokoneesta.
Tänään illalla odotettu Firefox 4 sekä viime viikolla julkaistu IE9 hyödyntävät Windows Vistan ja Windows 7:n tapauksessa Direct2D- ja Direct3D-rajapintoja laitteistokiihdytetyn sivulatauksen toteutuksessa. Windows XP ei kuitenkaan tue Direct2D-rajapintaa, vaan XP:n tapauksessa Mozilla on toteuttanut laitteistokiihdytyksen pelkästään Direct3D:n avulla.

Me kulutimme siihen paljon aikaa. Työmäärä XP:n tukemisen jälkeen oli lähes kaksinkertainen. Windows X käsittää lähes 50 prosenttia netin käyttäjistä ja tunsimme olevamme vastuussa käyttäjille, emmekä voineet jättää pois tukea XP:lle
Johnathan Nightingale

Myös muut selainvalmistajat ovat päätyneet julkistamaan selaimensa kaikki ominaisuudet Windows XP -käyttäjille.
Mozillan odotetaan julkaisevan Firefox 4 -selaimen lopullisen version tänään.

Lue myös nämä
Tägit
Firefox Internet Explorer Mozilla
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.