Firefox 4 on viimein täällä!

Kaarlo Räihä
22. maaliskuuta, 2011 17:47

Pitkä odotus on vihdoin päättynyt, sillä Firefox 4 -selaimen ensimmäinen vakaa versio on nyt virallisesti ulkona.
Firefox-selaimen kehittämisestä vastuussa olevan Mozillan blogitekstin mukaan tarjolla on nopein, tyylikkäin ja parhailla ominaisuuksilla varustettu Firefox-selain.
Nopeuden osalta selaimen luvataan olevan jopa kuusi kertaa aiempia Firefoxeja nopeampi tietyissä tilanteissa, ja myös selaimen käynnistymisaika on lyhentynyt. Käyttöliittymän yksinkertaistumisen ohella mukana on uusia käyttöä helpottavia toimintoja, kuten sisällön hallintaa helpottava Panorama.
Tietoturvan ja yksityisyyden suojaamisen osalta uusia toimintoja ovat mm. seurantaa estävä Do Not Track ja cross-scripting-hyökkäyksiä hankaloittava Content Security Policy. Uusien web-tekniikoiden osalta Firefox 4 tukee mm. monia HTML5- ja CSS3-standardien ominaisuuksia, joiden avulla sivustoja kehittävät tahot voivat tehdä näyttävämpiä ja monikäyttöisempiä internet-sivuja.
Windows-, Mac OS X - ja Linux-käyttöjärjestelmälle tapahtuneen julkaisun lisäksi myöhemmin ladattavaksi tulevat uudet Android- ja Maemo-laitteille suunnatut versiot.
Firefox 4:n voi ladata esim. Download.fi-sivuston kautta tai Mozillan omilta palvelimilta. Englanninkielisen version lisäksi saatavilla ovat mm. suomenkieliset ja ruotsinkieliset versiot.
Firefox 4:n latausmääristä kiinnostuneet tahot voivat seurata tilastoja glow.mozilla.org-sivuston kautta.
Alla uuden selaimen ominaisuuksia esittelevä video

Lue myös nämä
Tägit
Firefox Mozilla
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.