Mozillan uusi Firefox-kehityssykli esiteltiin - julkaisuväli 16 viikkoa

Kaarlo Räihä
18. maaliskuuta, 2011 16:43

Helmikuun alkupuolella Mozilla-säätiö kertoi muuttavansa Firefox-selaimen kehityssykliä, jotta selaimesta saataisiin nopeammin ulos uusia versioita. Tänään ensimmäiset luonnokset uudesta suunnitelmasta tulivat julki, ja uudeksi julkaisuväliksi kaavaillaan nyt noin 16 viikon mittaista jaksoa.
Uudessa mallissa kaikki uudet ominaisuudet lisätään aluksi mozilla-central-versioihin, josta ne sitten lisätään hiljalleen experimental- ja beta-julkaisuihin. Kun uusi ominaisuus on todettu tarpeeksi vakaaksi, lisätään se sitten viralliseen julkaisuun. Tämän muutoksen myötä tietyn ominaisuuden viivästyminen syystä tai toisesta ei estä uuden vakaan Firefoxin julkaisua, vaan ongelmista kärsivät ominaisuudet jätetään vain pois kyseisestä versiosta.
Uusi aikataulu ei koske tietoturvapäivityksiä, joita varten voidaan jatkossakin tehdä julkaisuja nopeammalla aikataululla. Käyttäjille luvassa on myös mahdollisuus uuden huomaamattoman päivitystoiminnon käyttöön, joka pitää automaattisesti huolen siitä, että selain on tuoreinta mahdollista mallia.
Mozillan suunnitelmat muistuttavat monilta osin Chrome-selaimen vastaavaa kehitysmallia, ja myös Mozillan kehitysmallissa experimental- ja beta-versioihin luvataan säännöllisiä päivityksiä, jotta innokkaat surffaajat voivat tutustua selainmaailman tulevaisuuden ennakkoon.
Suurimmat ongelmat ovat Mozillan mukaan luvassa selainlaajennuksille, joiden toimivuutta on jatkossa hankalampi taata vakaiden versioiden kanssa nopeammasta julkaisuvälistä johtuen.
Uudet suunnitelmat otetaan käyttöön Firefoxin 5-version myötä, joten nykyiset 3.6- ja 4-versiot jatkavat elämäänsä aiempien suunnitelmien mukaisesti.

Lue myös nämä
Tägit
Firefox Mozilla
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.