Sony valmistautuu konsolipiratismin kasvuun

Teemu Laitila
25. helmikuuta, 2011 9:28

Sonyn PlayStation 3 -konsolin suojausten kiertoon tarvittavat tiedot vuosivat nettiin jo viime vuoden puolella ja tunnetusti kerran nettiin levinnyttä tietoa on käytännössä mahdoton enää poistaa. Oikeushaasteista huolimatta Sony suhtautuu asiaan realistisesti ryhtymällä parantamaan pelien suojauksia ja palkkaamalla lisää henkilökuntaa piratismitaisteluun.
Killzone 3 -peliä kehittävä studio Guerilla kertoi CVG-lehdelle, että kehittäjät työskentelevät tiiviissä yhteistyössä Sonyn kanssa erottaakseen pelaajien joukosta henkilöt, jotka käyttävät murrettujen konsolien mahdollistamia lisäetua tuovia menetelmiä.

Ei ole hyvä tilanne, jos yksi pelaaja voi pilata kaikkien muidenkin ilon. Siksi työskentelemme tiiviisti Sonyn kanssa ja kehitämme moderointityökaluja pelejä varten.
Steven Ter Heide, tuottaja, Guerilla

Heiden mukaan tällä hetkellä ainut keino taistella hakkereita vastaan on pelin jatkuva kehitys sekä mahdollisten turvallisuusaukkojen nopea paikkaaminen.
Teknisten rajoitteiden lisäksi Sony aikoo jatkaa hakkerijahtia myös lakituvassa. IGN:n mukaan Sony hakee nettisivuillaan kahta henkilöä uuden piratismin vastaisen ohjelman aloittamiseen.
Sony hakee henkilöitä, joiden päätehtäviin kuuluu piratisminvastaisten toimien arviointi sekä piratisminvastaisen toimenpideohjelman suunnittelu ja toteutus. Muita vastuualuita tulevat olemaan oikeustaisteluiden seuranta sekä avun tarjoaminen viranomaisille ja tekijänoikeuksia valvoville järjestöille.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Playstation 3 Sony piratismi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.