Mozilla-kehittäjä: IE9 ei ole moderni selain

Kaarlo Räihä
16. helmikuuta, 2011 8:12

Microsoft on hehkuttanut viimeisen vuoden aikana Internet Explorer 9 -selaintaan monilla tavoin. Ohjelmistojätin mukaan IE9 on moderni internet-selain, mutta Mozilla-säätiön palkkalistoilla olevan Paul Rougetin mukaan asia ei ole näin.
Rougetin blogikirjoituksen perusteella IE9 on kyllä parempi selain kuin aiemmat IE:n julkaisut, mutta kyseessä ei ole moderni selain, koska IE9 ei tue kunnolla HTML5:n ominaisuuksia.
Microsoft on kehunut tiedotteissaan juuri hyvää HTML5-yhteensopivuutta, joten Rouget ajoi IE9:n Release Candidate -versiolla useita HTML5-yhteensopivuutta tutkivia testejä. Esim. When can I use... -sivuston testissä IE9 häviää sekä Firefoxin tulevalle 4.0-versiolle että nykyiselle 3.6-versiolle. Sama toistuu HTML5 test -sivuston testissä, jossa jopa Firefoxin parin vuoden takainen 3.5-versio saa enemmän pisteitä kuin IE9.
Testien lisäksi Rouget on listannut kirjoituksessaan useita ominaisuuksia, joita IE9 ei tue. Puutelistalla ovat mm. HTML5-sovelluksien luontiin liittyvät Application Cache, Web Workers, WebGL ja Drag'n Drop from Desktop. Näiden ominaisuuksien sijaan Microsoft on panostanut esim. CSS-tyylien text-overflow-osaan ja Calc-laskentaan, joten selainkehittäjien prioriteetit ovat selvästi painottuneet eri osa-alueille.
Alla Rougetin julkaisema vertailukuva, jossa vastakkain ovat Firefox ja IE

Lue myös nämä
Tägit
Firefox Internet Explorer Mozilla
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.