HS: Verkkokauppa.com valitti kovalevyjen hyvitysmaksusta

Matti Robinson
18. tammikuuta, 2011 15:28

Joulukuun 16. päivä Valtioneuvosto sääti kopioinnin hyvitysmaksun koskemaan myös ulkoisia kovalevyjä. Kyseenalaistettu asetus tuli voimaan vuoden alusta, joka saikin liikkeelle teostomaksuista kärsiviä osapuolia. Yksi Suomen suurimmista elektroniikkajälleenmyyjistä Verkkokauppa.com on nyt valittanut korkeimmalle hallinto-oikeudelle päätöksestä, kertoo Helsingin Sanomat.
Verkkokauppa.comin mukaan päätös ulkoisten kovalevyjen hyvitysmaksusta on sekä tekijänoikeuslain että hallintolain vastainen. Yhtiön mukaan päätös ei ole laillinen, sillä kaikkia lain edellyttämiä osapuolia ei kuultu ennen päätöstä.
Yhtiön kanta on, ettei ulkoisista kiintolevyistä tule maksaa kopioinnin hyvitysmaksua, sillä kyseinen maksu on tallenteille jo maksettu. Verkkokauppa.com sekä muut maahantuojat ja valmistajat maksavat tallennusmedioille kohdistetut hyvitysmaksut, jotka usein siirtyvät suoraan jälleenmyyntihintoihin.
Verkkokauppa.comin lisäksi EFFI ry (Electronic Frontier Finland) on selvästi tuominnut niin kutsutun kasettimaksun laajentamisen ulkoisiin kiintolevyihin.

Lue myös nämä
Tägit
Verkkokauppa.com EFFI
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.