Gramex haluaa korvauksia verkosta ladatun musiikin esittämisestä

Manu Pitkänen
23. joulukuuta, 2010 12:53

Suomalainen musiikintekijöitä edustava tekijänoikeusjärjestö Gramex houkuttelee tuoreella ulostulollaan asiakaspalveluyrityksiä ostamaan tallennuslisenssejä, joiden avulla yritys voi soittaa julkisesti verkosta ladattua musiikkia luvallisesti. Tavalliset korvaukset ei Gramexin mukaan riitä, vaan yritysten on maksettava lisäkorvaus lisenssin muodossa.
Gramexin mukaan yritysten on ostettava siltä lisenssi, vaikka yrityksen käyttämä sisältö olisikin ostettu verkon musiikkikaupoista. Ongelma on siinä, että musiikkikaupat myyvät sisältöäänsä yksityiskäyttöön, joten kappaleiden julkinen esittäminen on kielletty.
Gramexin apulaisjohtaja Leena Pitkänen kertoi Turun Sanomille, että etenkin kuntosalit, kaupat, kahvilat ja pitseriat ovat jättäneet lisenssit ostamatta. Suuremmat liikkeet ovat pitäneet lisenssiasioista Pitkäsen mukaan paremmin huolta.
Teosto ei musiikkiratkaisut-yksikön johtajan Lasse Fastin mukaan aio ruveta myymään vastaavanlaisia lisenssejä kuin Gramex. Hänen mukaansa musiikkikauppojen sopimusehdot useasti kieltävät kappaleiden julkisen esittämisen suorasanaisesti, joten lisensseille ei ole tarvetta.

Lue myös nämä
Tägit
Gramex musiikkikauppa
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.