MasterCard ei enää välitä rahaa piraattisivustoille

Teemu Laitila
17. joulukuuta, 2010 10:14

Luottokorttiyhtiö MasterCard on ilmoittanut, että yhtiö aikoo lopettaa maksuliikenteen välittämisen tekijänoikeudella suojattua materiaalia luvatta levittäville sivustoille.
Päätös perustuu syyskuussa Yhdysvaltain senaatissa läpimenneeseen lakiesitykseen, jonka avulla pyritään taistelemaan nettipiratismia vastaan kaikilla rintamilla. Sama lakiuudistus on mahdollistanut piraattisivustojen domain-nimien sulkemisen.
Musiikkialan etujärjestö RIAA on ollut tyytyväinen MasterCardin panostuksiin piratismitaistelussa ja uskoo, että yhteistyö tekijänoikeusjärjestöjen ja luottokorttiyhtiön välillä on tuottoisa ja tehokas keino piratismin vähentämiseksi. Monet sivustot ovat riippuvaisia esimerkiksi premium-asiakkuuksien myynnistä tai käyttäjien tekemistä lahjoituksista.
Isot filmistudiot ja levy-yhtiöt ovat muuttaneet strategiaansa piratismitaistelussa. Tiedostonjakajille lähetettyjen oikeushaasteiden sijaan painopiste on siirtynyt piraattisivustojen toimintaedellytysten heikentämiseen estämällä sivustojen rahoituksen saanti. Tarkoituksena on kannustaa mainostajia ja muita alalla toimivia yrityksiä kuten palveluntarjoajia lopettamaan liiketoimet laittomina pidettyjen tahojen kanssa.

Lue myös nämä
Tägit
MasterCard
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.