Sony, SanDisk ja Nikon suunnittelevat uutta muistikorttistandardia

Manu Pitkänen
30. marraskuuta, 2010 20:11

Sony, SanDisk ja Nikon suunnittelevat yhdessä uutta muistikorttistandardia, joka moninkertaistaisi niin tiedonsiirtonopeuden kuin kapasiteetinkin verrattuna nykyisiin kortteihin.
Tieto kolmen yrityksen yhteisistä suunnitelmista tuli vähän aikaa sen jälkeen kun CompactFlash-muistikorttien kehityksestä vastaava CompactFlash Association (CFA) julkaisi päivitetyn standardin CompactFlash-korteille (CF6.0). Marraskuussa julkaistu CF6.0-standardi nostaa PATA-pohjaisen korttityypin tiedonsiirtonopeuden 167 megatavuun sekunnissa.
Sonyn, SanDiskin ja Nikonin kehittämän muistikortin tiedonsiirto perustuu PCI Express -tekniikkaan, minkä ansiosta muistikorttityypin teoreettinen maksiminopeus olisi 500 megatavua sekunnissa. Muistikortin spesifikaatiot mahdollistavat kapasiteetin kasvattamisen yli kahteen teratavuun.
Yhtiöt perustelevat tiedonsiirron ja kapasiteetin kasvattamista nykyisten DSLR-kameroiden kasvaneilla tarpeilla. Valokuvien resoluution kasvu, teräväpiirtokuvauksen ja nopean jatkuvan kuvauksen (Burst-tila) käyttö ovat suurimpia muistikorttien haasteita tällä hetkellä.

Lue myös nämä
Tägit
Sony SanDisk Nikon CompactFlash
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.