Google osti suomalaisen Jaikun

Lauri Jämsä
9. lokakuuta, 2007 20:49

Hakukonejätti Google on ostanut suomalaisen Jaikun. Jaiku on vuonna 2006 perustettu yhteisöpalvelu, jonka avulla käyttäjä pystyy lähettämään tietoa omista tekemisistään ja liikkeistään muille Jaikun käyttäjille.
Jaikun nykyisestä käyttäjämäärästä ei ole tietoa, mutta keväällä käyttäjiä oli rekisteröitynyt lähes 40 000. Palvelun toiminta-ajatus perustuu läsnäoloon, jolle uusia ulottuvuuksia antaa mahdollisuus viestiä sekä kännykällä että tietokoneella. Lyhyiden, alle 140 merkin mittaisten viestien lähetys ja vastaanotto onnistuu molempien laitteiden kautta. Matkapuhelimella käytettävyys erottaakin Jaikun muista vastaavista yhteisöpalveluista.
Petteri Koponen ja Jyri Engeström perustivat Jaikun kesällä vuonna 2006. Toimintansa palvelu aloitti saman vuoden syksyllä, jolloin yhteisö sai ensimmäiset käyttäjänsä. Yritykseen kuuluu seitsemän työntekijää, joista viisi tekevät töitä Suomessa ja kaksi Hollannissa. Päätoimipaikka sijaitsee Helsingissä Lönnrotinkadulla.
Googlen huhutaan yrittävän kännykkämarkkinoille ja mahdollisesti havittelevan jopa omaa taajuuskaistalettaan Yhdysvalloissa myyntiin tulevista radiotaajuuksista. Jaikun osto viittaa selvästi Googlen mahdollisesti tuloillaan olevaan puhelimeen, koska palvelun avulla on mahdollista pitää matkapuhelimella esimerkiksi omaa blogia.
Koposen mukaan hän ja Engeström jäävät töihin yritykseen kaupan jälkeenkin.
Jaikun sivuilta löytyy tietoa yrityskaupoista ja sen vaikutuksesta Yrityksen toimintaan.

Lähde:
Helsingin Sanomat

Lue myös nämä
Tägit
yrityskaupat Suomi Google Jaiku
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.