Meta julkaisi tekoälyn, joka luo videoita annetun ohjeen mukaan

Petteri Pyyny
6. lokakuuta, 2024 17:24

Kilpailu generatiivisen tekoälyn saralla on hurjassa vauhdissa. Alkuvuodesta markkinajohtaja OpenAI julkisti videoita tekstistä luovan Sora -tekoälynsä ja nyt oman vastineensa tälle on julkaissut sosiaalisen median jätti Meta.
Meta Movie Gen on nimensä mukaisesti "elokuvia" tai pikemminkin videoita tekstistä luova tekoäly, joka osaa luoda videoihin myös niihin sopivan äänimaailman.

Lisäksi Movie Genille voi antaa tekstin tueksi olemassaolevia videoklippejä tai valokuvia, joista se luo käyttäjän ohjeiden mukaan uusia tai muokattuja videoita.
Alla lyhyt esitellyvideo, jonka kaikki videoklipit on luotu Meta Movie Genillä:



Metan uuden tuotteen ongelmana on sama kuin alkuvuodesta julkaistun OpenAI:n Sorankin ongelma: kumpaakaan ei pysty toistaiseksi käyttämään.

Sekä OpenAI että Meta ovat huolissaan siitä, miten videoita luovia tekoälyjä tullaan käyttämään vastaisuudessa. Jo nyt tekoälyä käytetään laajalti ihmisten huijaamiseen rikollisissa tarkoituksissa, mutta videolla voitaisiin luoda vielä laajempaa ja uskottavampaa huijausmateriaalia. Puhumattakaan videoiden käytöstä erilaiseen disinformaation levitykseen.

Metan virallisia Movie Gen -videoita sekä taustoja tekoälyn tarkemmasta toiminnasta löytyy Metan blogijulkaisusta.

Lue myös nämä
Tägit
Meta tekoäly
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.