Huhut: Apple teki täyskäännöksen floppituotteensa kanssa - kehittelee selvästi halvempaa versiota

Petteri Pyyny
20. kesäkuuta, 2024 18:03

Apple julkisti alkuvuodesta omat virtuaalitodellisuuslasinsa, Apple Vision Pro -lasit. Yhtiö ei missään nimessä halunnut kutsua uutuutta virtuaalitodellisuuslaseiksi, vaan kutsuu laitettaan "tilaa ymmärtäväksi tietokoneeksi" (spatial computer).
Kutsuttiinpa yli 3000 euroa maksavaa laitetta miksi tahansa, on markkinahuhujen perusteella selvää, että laite on flopannut ja pahasti.

Nyt huhut ovatkin alkaneet leviämään, että yhtiö on päättänyt muuttaa tuotestrategiaansa kertaheitolla.
Sen sijaan, että Apple kehittäisi Vision Prolle samantyylistä seuraajaa, on suunnitelmissa reilusti karsittu, huomattavasti halvempi malli.

Applen tapauksessa kyse ei nyt kuitenkaan ole mistään muutaman satasen heräteostoshimoa herättävästä hintasijoittelusta, vaan samaisten huhujen mukaan Vision Pron seuraaja tulisi asettumaan noin 1600 dollarin eli noin 1500 euron hintatasoon.

Isoksi ongelmaksi saattaa kuitenkin muodostua Vision Pro -laseissa käytettyjen teräväpiirtonäyttöjen korvaaminen halvemmilla komponenteilla. Tai oikeastaan se, että mitään sopivaa, edullista korvaajaa ei ole edes olemassa, jos Vision Pro -lasien toimintatapaa ei samalla muuteta merkittävästi.

Nykyisin VR-lasien ja laajennetun todellisuuden lasien (AR / augmented reality) markkina on käytännössä täysin Metan hallussa, jonka markkinaosuus on alalla noin 90%.

Alkuperäiset Applen Vision Pro -lasit tulevat myyntiin Euroopassa vasta tämän kuun lopulla.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Vision Pro virtuaalilasit Apple
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.