Arvostelu: BESV TR 1.3 LS sähköavusteinen pyörä on turboahdettu moderni kaupunkipyörä

Petteri Pyyny
25. huhtikuuta, 2024 21:03

Saimme kesällä 2023 testiin hollantilaisen sähköpyörävalmistajan, BESVin mallin testiimme koko kesän ajaksi.
Testauksen lähtökohdat olivat hyvin mielenkiintoiset, sillä testaajaksi valikoitunut allekirjoittanut on vannoutunut työmatkapyöräilijä, joka pyöräilee läpi vuoden - myös niissä Pohjois-Suomen -30 asteen pakkasissa. Mutta en ollut koskenut sähköpyöriin kuin paria lyhyttä kokeilukertaa.
Lisäksi testiin saapunut malli, BESV TR 1.3 LS, oli eräänlainen nykyajan turboahdettu mummopyörä, kun taas omassa käytössäni on ollut vuosikausien ajan hiilikuiturunkoisia hybridipyöriä.
Myös lenkkien potentiaalinen pituus aiheutti etukäteen harmaita hiuksia, kun en kuitenkaan kuulu ihmisryhmään, joka pyöräilisi vain pyöräilyn ilosta. Sen sijaan käytän pyörää kaikkeen mahdolliseen päivittäiseen asiointiin, jossa yhdensuuntainen matka olisi 2 ja 10 kilometrin väliltä. Sitä lyhyemmät matkat kävelen ja sitä pidempiin, harvinaisiin matkoihin nappaan autotallista auton alleni.
Lisäksi testi tehtiin Suomen polkupyöräilyn ja polkupyörävarkauksien mekassa eli Oulussa. Joten myös kalliihkon sähköpyörän käyttö lyhyillä kauppareissuilla arvelutti etukäteen.
Näistä lähtökohdista testiin siis lähdettiin.

  1. Millainen pyörä on kyseessä
  2. Tekniikka
  3. Tekniset tiedot
  4. Ajaminen
  5. Laatuvaikutelma
  6. Akkukesto ja lataaminen
  7. Muut havainnot
  8. Yhteenveto
  9. Tähdet


BESV TR 1.3 LS - Millainen se on?


Testissämme ollut BESVin pyörä on eräänlainen perusmaastopyörän ja mummopyörän yhdistelmä, joka tarjoaa matalan, helposti yli astuttavan rungon, mutta kuitenkin samalla myös jousitusta.
Maastopyöräksi BESVistä ei missään nimessä ole, mutta yhdistelmä oli monella tavalla ensialkuun hämmentävä siitäkin huolimatta.


Juuri tällaista modernisoitua pystyasennossa ajettavaa, sähköavustettua kaupunkipyörää etsivälle, BESVistä on vaikea keksiä moitittavaa. Takuu voisi toki olla pidempi, hinta halvempi ja akun latausnopeus nopeampi, mutta mikään niistä ei poikkea merkittävästi useimmista muista saman hintaluokan pyöristä suuntaan tai toiseen.
Tähtiarvosana on toki tällä kertaa hyvin subjektiivinen, koska kyseessä oli ensimmäinen ajatuksen kanssa testaamani sähköpyörä, joten kannattaa suhtautua tähtiarvioon tällä kertaa hieman kyynisemmin kuin yleensä arvosteluissamme.

Lue myös nämä
Tägit
polkupyörä arvostelut
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.