Arvostelussa Dreame L10 Ultra, varsin hyvin moppaava robotti-imuri

Petteri Pyyny
1. huhtikuuta, 2024 19:40

Viimeisen parin vuoden aikana robotti-imureiden maailmassa kehitys on kehittynyt eteenpäin valtavia loikkia etenkin moppaamisen osalta.
Olemme arvostelleet robotti-imureita vuodesta 2017 saakka ja vuosien ajan moppaava robotti-imuri aiheutti lähinnä lievää suurempaa ärsytystä. Konseptina roboimuri, joka raahaa nihkeää rättiä perässä, oli jo itsessään hölmö: liinan vetäminen lattiaa pitkin ei hinkkaa lattiasta tahroja ja toisekseen samaa likaista rättiä raahataan koko siivouksen ajan.
Sitten ongelmaan keksittiin vihdoin parikin nerokasta uudistusta. DreameBot L10 Ultra on yksi näistä roboimureista, joka - ainakin paperilla - onnistuu ratkaisemaan moppaukseen liittyneet ongelmat.
Saimme Dreamen mallin testiimme syksyllä 2023 ja roboimurin testistä tulikin samalla pisin yhtenäinen arvostelujakso, jota olemme koskaan tehneet. Imuri pyöri testikohteessamme puolen vuoden ajan, siivoten niin kesän, syksyn kuin talvenkin likoja.
Noin 700 euroa maksava Dreame L10 Ultra on siis moppaava robotti-imuri, joka osaa tyhjentää oman pölysäiliönsä, moppaa lattiat hinkkaavalla pyörimisliikkeellä ja osaa myös hakea moppiinsa itse lisää vettä.
Miten imuri pärjäsi pitkässä kestotestissämme...?

  1. Ulkonäkö ja rakenne
  2. Tekniset tiedot
  3. Käyttöönotto ja sovellus
  4. Imurointi
  5. Moppaus
  6. Siivoustulos
  7. Melu
  8. Esteet ja huonekalut
  9. Lemmikkitalous
  10. Muita havaintoja
  11. Yhteenveto
  12. Plussat
  13. Miinukset
  14. Tähdet
  15. Lisää tutkittavaa



Ulkonäkö ja rakenne


Valitettavasti Dreamen kohtaloksi koituu olla edelläkävijä omalla alallaan. Vaikka sen moppaustekniikka onkin ilahduttavan hyvä, kärsii se muista puutteista. Älykkään esteiden väistelyn puute 700 euron hintaluokassa ei ole enää mitenkään perusteltua vuoden 2024 markkinassa.
Lisäksi liian pieni vesisäiliö ja pahat ongelmat tiettyjen huonekalujen kanssa laskivat kokonaisarvosanaa. Myös imuletkun tukkeutuminen ja siitä johtuva vesivahingon vaara vähentävät väistämättä pisteitä - vaikka kyseessä olisi ns. käyttäjän virhe, kannattaisi mekanismi ratkaista jotenkin muutoin.

Lisää tutkittavaa


Suosittelemme tutustumaan laajaan robotti-imurien vertailupalveluumme, josta löytyvät lähes kaikki Suomessa myynnissä olevat robotti-imurit, tietoineen ja hintoineen.

Lue myös nämä
Tägit
Dreame robotti-imuri robottimoppi arvostelut
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.