Arvostelussa OnePlussan ensimmäinen tabletti, OnePlus Pad - Erinomainen viihdetabletti, joka kärsii Android-maailman murheista

Petteri Pyyny
1. heinäkuuta, 2023 21:00

Google jätti tablettimarkkinat käytännössä täysin Applen iPadien hallittavaksi jo kymmenisen vuotta sitten, kun hakujätti yksinkertaisesti vain lopetti Androidin tablettiversioon panostamisen.
Tuon jälkeen maailman tablettimarkkina on jakautunut käytännössä kolmeen leiriin: iPadit, halvat ja parhaimmillaankin keskiverrot Android-tabletit - ja Samsungin aivan kalleimmat Tab S -tabletit.
Tilanne on johtanut ajan saatossa siihen, että jopa vannoutunut Android-mieskin suosittelee useimmille tutuilleen nimenomaan iPadin ostamista, jos harkitsee tabletin ostamista - ja budjettia on käytössä vähänkään reilummin.
Koominen tilanne on johtanut myös siihen, että tablettien markkinaan on syntynyt ammottava aukko, noin 300 - 600 euron hintaluokkaan, jossa ei ole juurikaan järkeviä vaihtoehtoja tarjolla.
Tähän saumaan on päättänyt iskeä OnePlus yhtiön ensimmäisellä tabletilla. OnePlus Pad saapui myyntiin toukokuussa 2023 ja Suomessa laite hinnoiteltiin julkaisuhetkellä 499 euroon. Se on siis edullisempi kuin halvin uusi iPad, mutta samalla merkittävästi kalliimpi kuin alelaarissa pölyä keräävät tyypilliset Android-tabletit.
Mutta vastaako OnePlus Pad huutoon? Pystyykö yhtiön ensimmäinen tabletti todellakin tarjoamaan jotain merkittävää uutta Android-tablettien surullisessa maailmassa?
Otimme laitteen useamman kuukauden testiin ja päätimme ottaa selvää asiasta.

  1. Muotoilu ja rakenne
  2. Tekniset tiedot
  3. Näyttö
  4. Päivityslupaus
  5. Suorituskyky
  6. OnePlussan Android
  7. Lisälaitteet
  8. Akkukesto ja latausnopeus
  9. Muita havaintoja
  10. Yhteenveto
  11. Tähdet
  12. Plussat
  13. Miinukset


OnePlus Pad - Muotoilu ja rakenne


Muutamista heikkouksista huolimatta OnePlus Pad on omassa hintaluokassaan yksi ehdottomasti parhaista tableteista ja ansaitsee mielestämme neljä tähteä.

Plussat


Miinukset


Lue myös nämä
Tägit
OnePlus tabletit Android arvostelut
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.