Asus haastaa Steam Deckin ROG Ally -käsikonsolilla

Janne Yli-Korhonen
6. huhtikuuta, 2023 12:23

Valven Steam Deck -käsikonsoli saa haastajan Asukselta, joka on vahvistanut julkaisevansa ROG Ally -käsikonsolin. Laitteesta on jo kuitenkin kerrottu tärkeimpiä tietoja.
ROG Ally muistuttaa Steam Deckiä. Laitteen keskellä on 7 tuuman näyttö ja kummallakin puolella on tarvittavat painikkeet ohjaamiseen. Lisäksi takaa löytyy liipaisinpainikkeet ja pohjasta pari painiketta.
Laitteessa on AMD:n APU-piiri Zen 4 -arkkitehtuurin prosessoriytimillä ja RDNA3 -grafiikkasuorittimella. ROG Allyn suorituskyvyn luvataan olevan jopa kaksinkertainen Steam Deckiin verratessa.
ROG Allyn 7 tuuman näyttö käyttää 1920 x 1080 -pikselin tarkkuutta, 120 hertsin virkistystaajuutta ja 500 nitin kirkkautta. Vastaavasti Steam Deckissä on 1280 x 800 -tarkkuuden näyttö 60 hertsillä ja 400 nitin kirkkaudella.
Dave2D -YouTube-kanavalla laitteeseen päästiin tutustumaan ennakkoon, mutta kaikkia ominaisuuksia ei vielä paljastettu. Windows 11 -käyttöjärjestelmää hyödyntävä laite on käytössä hiljainen, mutta tarkempaa aikataulua julkaisusta tai hintaa ei vielä kerrottu.

Lue myös nämä
Tägit
Asus Asus ROG Ally käsikonsolit Steam Deck
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.