Maailman tunnetuin kameroiden arvostelusivusto lopettaa - Syynä Amazonin säästökuuri

Petteri Pyyny
21. maaliskuuta, 2023 22:05

Hyvin harva 1990-luvulla perustettu sisällöntuotantoon keskittynyt verkkosivusto on pysynyt pystyssä kaikki nämä kuluneet vuosikymmenet. Saati sitten, että sivusto pysyisi kiistatta oman aihepiirinsä tärkeimpänä ja merkittävimpänä sivustonsa.
Mutta nyt yksi sellainen suljetaan, pysyvästi. Digital Photography Review eli tuttavallisemmin DPReview on kameroiden arvostelujen saralla ollut kiistatta tärkein ja merkittävin arvosteluja tuottanut sivusto - ja sen tarina loppuu pysyvästi 10. huhtikuuta, 2023.
Taustalla ovat nettijätti Amazonin laajat irtisanomiset. DPReview on ollut Amazonin omistuksessa jo vuodesta 2007 lähtien, joka saattaa olla monelle sivuston käyttäjälle yllätys, sillä Amazon on antanut DPReview'n toimia täysin itsenäisesti jo kuudentoista vuoden ajan.
Sivuston koko toimittajatiimi irtisanotaan 10.4.2023 alkaen ja sen jälkeen sivuston ylläpito lakkaa pysyvästi. Myös kaikki sivuston osiot, joissa käyttäjät ovat voineet osallistua, kuten keskustelualueet, siirtyvät lukutilaan - eli uusia viestejä ei voi enää lähettää, mutta sisältö on edelleen luettavissa. Lukutilassa sivusto säilyy linjoille määrittelemättömän ajan, kunnes lopulta töpseli nykäistään lopullisesti seinästä.
Sivuston itse tiedotti kohtalostaan ja kiitti käyttäjiä kuluneista vuosista. DPReview perustettiin vuonna 1998, eli se on internetin mittapuulla lähes dinosaurus.

Lue myös nämä
Tägit
kamera digikamera sivustosta
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.