LG:n OLED G3-televisiot ovat jopa 70 prosenttia kirkkaampia

Janne Yli-Korhonen
3. tammikuuta, 2023 12:40

LG Electronics julkaisi vuoden 2023 OLED-televisiomalliston. Z3 yltää 8K-tarkkuuteen, kun taas muut mallit (G3, C3, B3 ja A3) ovat 4K-tarkkuuden televisioita.
Televisioiden kokovaihtoehdot ovat viime vuoden malleihin nähden pysyneet samoina:


Merkittävin uudistus löytyy G3-sarjan televisioista, jotka perustuvat OLED evo-tekniikkaan. G3-sarjassa käytetään nyt Brightness Booster Max -tekniikkaa, joka LG:n mukaan kasvattaa kirkkautta jopa 70 prosentilla tavallisiin OLED-televisioihin, kuten B2/B3-malleihin, nähden.
Uusi tekniikka tosin löytyy vain 55", 65" ja 75" malleista. 83" ja 97" mallit ovat 30-40 prosenttia kirkkaampia.
FlatpanelsHD -sivuston mukaan G3:n huippukirkkaus on noin 1800 nitiä. Sivuston mukaan viime vuoden G2-sarjan huippukirkkaus ylsi 930 nitiin eli kyseessä on merkittävä parannus.
G3-mallit ovat Gallery Edition -malleja. Tämä tarkoittaa, että televisio on ohut ja se kiinnitetään seinälle mukana tulevalla telineellä.
LG OLED G3 televisio seinällä
Muista sarjoista Z3-televisiot tarjoavat myös kirkkaampaa kuvaa, mutta C3 ja B3 eivät juurikaan muutosta tarjoa C2- ja B2-malleihin verratessa.
Uusissa malleissa (paitsi B3 ja A3) käytetään uutta Alpha 9 Gen 6 -suoritinta, joka parantaa skaalaustehoa. Lisäksi ääniominaisuuksien osalta prosessori kykenee tuottamaan virtuaalisen 9.1.2-surround-äänen televisioiden omien kaiuttimien kautta.
LG OLED evo televisio edestä
HDMI 2.1 -liitäntöjä löytyy neljä kappaletta (B3-malleissa kaksi), jotka tukevat 4K 120 Hz -kuvaa. A3-sarjan televisioissa käytetään 60 hertsin paneelia ja näissä malleissa on HDMI 2.0 -liitäntä.
Tuettujen tekniikoiden joukkoon kuuluvat muun muassa HDR10, Dolby Vision, Dolby Atmos, HDMI 2.1 VRR, AMD FreeSync Premium ja Nvidia G-Sync.
Lisäksi uutena ominaisuutena televisiot tukevat Quick Media Switching VRR (QMS-VRR)-tekniikkaa, joka estää lyhyen mustan näytön näkymisen virkistystaajuutta vaihdettaessa.
Käyttöliittymän osalta uudet televisiot hyödyntävät webOS 23 -versiota, joka tuo uutta ilmettä. Uudelleen suunniteltu käyttöliittymä sisältää nyt "Quick Cards" -näkymän, joka tarjoaa helpon pääsyn sisältöön ja palveluihin, joita käyttäjät käyttävät eniten. LG:n ei aio tuoda uutta käyttöliittymää vanhemmille televisioille.
nainen käyttämässä LG OLED evo televisiota, jossa on uudistettu webOS käyttöliittymä
Uudet televisiot ovat saaneet tuen myös älykotien yhteys­standardille, Matterille. Matter-tuen ansiosta television kautta voi hallita yhteensopivia Matter-laitteita. Matter-tuki on tulossa myös LG:n vuoden 2022 televisioille.
LG esittelee uusia televisioita tarkemmin CES 2023 -messujen aikana 5.-8. tammikuuta. Hintatietoja tai saatavuutta ei vielä paljastettu. Viime vuoden mallit tulivat Suomessa saataville keväällä. Niiden hinnat näet täältä.

Lue myös nämä
Tägit
CES 2023 televisio OLED LG Matter
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.