Eijei.. Windowsiin tulossa mainoksia, kokeiluversio paljasti totuuden

Petteri Pyyny
18. maaliskuuta, 2022 18:05

Microsoft on ollut armelias Windows-käyttäjiä kohtaan jo vuosikymmenen ajan: päivitykset uusiin Windows-versioihin ovat olleet maksuttomia jo pidemmän aikaa. Siirtymä Windows 10:iin ja nyttemmin Windows 11:een ovat olleet vanhoille Windowsin käyttäjille maksuttomia.
Mutta haiskahtaa hieman sieltä, että yhtiö haluaa puristaa Windows-maailmasta pisaran öljyä muiden tuotteidensa tueksi.
Microsoftin virallisen Insider-testiryhmän vakituinen käyttäjä oli löytänyt vahingossa Windowsin resurssienhallinnasta (File Explorer) mainoksia.

Some people will go mad if Microsoft starts adding ads in explorer. pic.twitter.com/rusnyrYyX2

-- Florian (@flobo09) March 12, 2022


Kyseisessä mainoksessa mainostettiin Microsoftin omaa Editor-tuotetta, mutta mainos kuin mainos. Yhtiö luonnollisesti ehti jo pahoittelemaan asiaa ja kertoi, että kyseessä oli sisäinen kokeilu, jonka ei ollut tarkoitus näkyä tavallisille käyttäjille lainkaan.
Yhtiö ei kuitenkaan mitenkään kiistänyt sitä, etteikö myös Windowsin täysin oleellisiin komponentteihin olisi tulossa mainoksia lähitulevaisuudessa.
Tuskin Windowsissa kasinopelien mainoksia tullaan näyttämään jatkossakaan, mutta Microsoft on varsin järjestelmällisesti käyttänyt valtavaa Windows-käyttäjämassaa omien tuotteidensa markkinoinnin kohderyhmänä. Mm. OneDrivea tuputetaan Windowsin toimesta varsin tehokkaasti, halusipa sitä käyttää tai ei.

Lue myös nämä
Tägit
mainokset resurssienhallinta Windows
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.