Googlen ilmainen Chrome OS Flex muuttaa Windowsit ja Macit Chrome OS -laitteiksi

Janne Yli-Korhonen
15. helmikuuta, 2022 21:41

Google julkaisi Chrome OS Flexin, joka muuttaa helposti Windows-koneet ja Mac-laitteet Chrome OS -käyttöjärjestelmää hyödyntäväksi laitteeksi. Muuttaminen on ilmaista tavallisille käyttäjille, mutta yritys- tai koulutusasetusten käyttäminen maksaa.
Chrome OS Flex muuttaa vaikkapa vanhat laitteet Chrome OS -laitteeksi, sillä kevyempi Chrome OS pyörii yleisesti hyvin myös vanhemmalla raudalla, mutta toisaalta käyttöjärjestelmää voi käyttää myös vaikkapa Windowsin rinnalla.
Chrome OS Flex asennetaan USB-tikulle ja se toimii suoraan sieltä. USB-tikulta sen saa asennettua koneen tallennustilaan pysyväksi ratkaisuksi.
Chrome OS Flex ei ainakaan tällä hetkellä tue Android-sovelluksia, joka omalta osaltaan rajoittaa käyttöjärjestelmän käytettävyyttä. Google kuitenkin lupaa tuoda päivityksiä samaan tahtiin Flex-versiolle kuin normaalille versiolle eli neljän viikon välein.
Käyttöjärjestelmän voi asentaa omalle laitteelle täältä, mutta ohjelmisto ei vielä täysin valmis, joten erilaisia ongelmia saattaa esiintyä.

Lue myös nämä
Tägit
ChromeOS Windows Apple Macbook käyttöjärjestelmät
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.