Parrot ANAFI Ai -kuvauskopteri käyttää 4G-datayhteyttä kantaman parantamiseen

Janne Yli-Korhonen
29. heinäkuuta, 2021 15:38

Kesäkuussa julkaistu Parrot ANAFI Ai -kuvauskopteri saapuu myyntiin Suomessa syksyllä. Tämän kopterin erikoisuus on oman 4G-datayhteyden hyödyntäminen, jolla saadaan parannettua kantamaa.
Parrot ANAFI Ai on markkinoiden ensimmäinen kuvauskopteri, joka hyödyntää 4G-datayhteyttä kopterin ja ohjaimen välillä. Tämä mahdollistaa pidemmän kantaman ja lennätyksen myös näkökentän ulkopuolella, kuten rakennusten ja muiden esteiden takana.
Kopteri on suunniteltu ammattikäyttöön. Parrot tarjoaa ohjelmistokehittäjille käyttöön SDK-kehityspaketin, jolla yritykset voivat luoda räätälöityjä komentoja Parrot ANAFI Ai -kuvauskopterille. Kehityspaketti antaa ohjelmoijille pääsyn lentoantureihin, lennätysalgoritmeihin ja nettiyhteyksiin.

Kuvaamisessa hyödynnetään 48 megapikselin kameraa, joka on laitettu kopterin eteen. Kameran gimbaalia voidaan säätää jopa 180 asteen kääntösäteellä (-90° – +90°), mikä mahdollistaa haastavatkin kuvakulmat, kuten vaikkapa siltojen rakenteiden alaosien kuvaamisen.
Kopterin tekoäly mahdollistaa monimutkaisten lentoreittien suunnittelun ja kuvauskohteiden kuvaamisen. Näiden ansiosta kopterilla voidaan muodostaa tarkkoja kaksi- ja kolmiulotteisia mallinnuksia ympäristöistä luonnonmuotoineen ja rakennuksineen.
Parrot ANAFI Ai -kuvauskopteri tulee saataville tulevana syksynä ja sen hinnoittelu vahvistetaan myöhemmin.
Lisätietoa laitteesta saa täältä.


Lue myös:

Lue myös nämä
Tägit
Parrot drone valokuvaus 4G
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.