Jaatko Netflix-tunnukset kaverisi kanssa? Hommalle on tulossa loppu

Petteri Pyyny
12. maaliskuuta, 2021 14:07

Arvioiden mukaan valtava määrä ihmisiä jakaa suoratoistopalveluiden tunnuksia ystäviensä kanssa, tarkoituksena luonnollisesti rahan säästäminen. Tähän saakka suoratoistopalveluista höveleimmin asiaan on suhtautunut Netflix, joka on käytännössä sallinut tunnusten jakamisen - vaikka kieltääkin sen käyttöehdoissaan.
Mutta nyt tilanteeseen on tulossa muutos.
Netflix on alkanut ilmoittamaan käyttäjille ympäri maailmaa, jos se epäilee heitä toisen käyttäjän Netflix-tunnusten käytöstä. Netflixin käyttöehdot yksiselitteisesti kieltävät tunnusten jakamisen muille kuin samaan kotitalouteen kuuluville henkilöille. Nyt Netflix on lähestynyt käyttäjiä, jotka sen datan perusteella näyttävät rikkovan tätä ehtoa, ilmoitus kuuluu näin:
"Jos et asu tämän tunnuksen omistajan kanssa, sinun täytyy luoda oma tunnuksesi jatkaaksesi katselua"
Kyseessä on toistaiseksi vielä rajattu testi, jossa Netflix hieman ravistelee yleisesti tapahtuvaa tunnusten jakamista. Mutta vaikuttaa siltä, että yhtiö saattaa hyvinkin tiukentaa käytäntöään jatkossa - pienimuotoinen varoittelu toiminee tästä selvänä merkkinä.


ote Netflixin käyttöehdoista


Suoratoistojäteistä Spotify otti tiukan linjan tunnusten jakajiin jo vuonna 2019 kun se alkoi potkimaan pois perhetilausta väärinkäyttäviä käyttäjiä.
Netflixin kokeilussa käyttäjän pitää vahvistaa samassa kotitaloudessa asuminen siten, että tilin omistaja saa vahvistuskoodin tekstiviestillä tai sähköpostitse, joka katsojan täytyy syöttää ilmoituksen avaamaan kaavakkeeseen.

Lue myös nämä
Tägit
Netflix
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.