Sodan lopuksi: Kumpi voitti, Playstation 4 vai Xbox One?

Petteri Pyyny
20. helmikuuta, 2021 13:11

Kaksi yhtiötä taistelee "todellisten konsolipelaajien" sieluista vuodesta ja konsolisukupolvesta toiseen: Microsoft ja Sony.
Molemmat yhtiöt julkaisivat uudet pelikonsolit vuoden 2020 syksyllä: Microsoftilta tuli Xbox Series S/X ja Sonylta Playstation 5. Niiden myötä Microsoft on lopettanut edellisen sukupolven Xbox One -konsolin valmistuksen ja Sonykin on lopettanut jo valtaosan Playstation 4-malleistaan.
Onkin hyvä hetki ottaa selvää siitä kumpi voitti ikuiselta näyttävän taistelun edellisen näytöksen?
Molemmat konsolit julkaistiin vuonna 2013 (uutisemme: PS4 julkaisu ja Xbox One julkaisu) ja ne tulivat laajemmin myyntiin vuoden 2014 aikana. Eli matkaa parivaljakolla ehti kertyä mittariin seitsemän vuoden ajan.
Mutta.. kumpaa myytiin enemmän: Playstation 4:sta vai Xbox Onea?
Asiaa tarkoin seuraava ja luotettavana pidetty VGChartz antaa tähän selkeän vastauksen:
Sony Playstation 4 myytiin merkittävästi enemmän kuin Microsoft Xbox Onea. Globaalisti luvut ovat todella selkeät: kaikki PS4-mallit yhteenlaskettuna Sony myi 115 miljoonaa Playstation 4 -konsolia kun taas Microsoft onnistui myymään ainoastaan 49,6 miljoonaa Xbox One -konsolia (kaikki mallit mukaanluettuna).
Ainoastaan Pohjois-Amerikan markkinoilla peli oli jokseenkin tasainen: siellä Microsoftin konsolia myytiin 32 miljoonaa kappaletta ja PS4:sta 38 miljoonaa kappaletta. Euroopassa ja Japanissa Sony vei Microsoftia kuin litran mittaa: Euroopassa luvut olivat Sonyn hyväksi 48 miljoonaa vs 12 miljoonaa ja Japanissa 9 miljoonaa vs 0,1 miljoonaa.
Sony on itse asiassa voittanut parivaljakon välisen konsolisodan jo kolmesti:


Mielenkiinnolla odotamme miten PS5 vs Xbox Series X/S -kisassa käy vuosien aikana.

Lue myös nämä
Tägit
pelikonsolit Xbox One Sony PlayStation 4 Microsoft
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.