Miljoonat PC:t käyttävät edelleen Windows 7:aa - hurja turvallisuusriski

Petteri Pyyny
4. tammikuuta, 2021 15:53

Microsoft lopetti kaiken tuen rakastetulle Windows 7 -käyttöjärjestelmälleen jo vuoden 2020 tammikuussa. Tästä huolimatta käyttäjät haraavat vastaan.
Vielä tuen loppumisen aikoihin vuosi sitten tietoturva-asiantuntijat arvioivat lähes 200 miljoonan tietokoneen pyörivän Windows 7:n päällä. Nyt, vuotta myöhemmin, arviot Windows 7:n käyttäjien määrästä ovat maltillisemmat, mutta edelleen useiden mittarien mukaan Windows 7 suosio on edelleen hurja: se on maailman toiseksi käytetyin henkilökohtaisessa käytössä olevien tietokoneiden käyttöjärjestelmä useamman eri tahon mukaan, heti Windows 10 jälkeen.
Tutkimuslaitos NetMarketSharen tilastojen mukaan Windows 7:aa käyttää hurjat 21,7% käyttäjistä. Vastaavasti toisen tutkimuslaitoksen, StatCounterin, tilastot laittavat Windows 7 noin 17,7% tasolle kaikista Windows -koneista.
Windows 7:aan ei enää julkaista lainkaan turvallisuuspäivityksiä, joten käyttöjärjestelmästä mahdollisesti löydettävät turvallisuusaukot ovat "vapaata riistaa" pahoissa aikeissa oleville hyökkääjille. Kaikkia vaaroja ei voi välttämättä estää edes virustorjunnan ja palomuurin avulla. Windows 7 voi edelleen päivittää täysin ilmaiseksi Windows 10:iin.

Lue myös nämä
Tägit
Windows 7
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.