Leffateatterien kuolinisku? Jättistudion elokuvat, kuten Matrix 4, suoraan suoratoistoon

Petteri Pyyny
4. joulukuuta, 2020 14:20

Jos on ollut joku toimiala, joka on ottanut siipeensä jopa ravintola-alaa pahemmin koronan aikana, se lienee elokuvateatteribisnes. Penkit ovat kolisseet tyhjyyttään ympäri maailmaa. Vuoden ainoa valtava leffajulkistus Tenet aiheutti satojen miljoonien tappiot, kun katsojat pysyivät pois teattereista.
Nyt elokuvateattereilla saattaa olla edessään se viimeinen niskalaukaus. Jättistudio Warner Bros. on kertonut julkaisevansa kaikki vuoden 2021 ensi-iltaelokuvat suoraan suoratoistopalvelussaan, HBO Maxissa. Sekä Warner Bros. että HBO kuuluvat molemmat AT&T:n omistuksiin.
Jotta elokuvateatterit eivät aivan tyhjän päälle jäisi, on Warner kertonut julkaisujen suhteen mielenkiintoisesta ratkaisusta. Elokuvat tulevat elokuvateattereihin ja HBO Maxille samana päivänä, mutta poistuvat ensimmäisen kuukauden jälkeen HBO:n valikoimasta tietyksi ajaksi, jona aikana elokuvan voi katsoa ainoastaan teattereissa.
Warnerin vuoden 2021 tuleviin julkaisuihin kuuluvat mm. odotetut Matrix 4, Dyyni sekä Suicide Squad.
Ilmoitus koskee toistaiseksi ainoastaan Yhdysvaltoja, mutta muutos saattaa koskettaa myös Suomea. Suomessa toiminut HBO Nordic vaihtaa nimensä HBO Maxiksi vuoden 2021 lopulla. Aiheesta lisää Warner Brosin lehdistötiedotteessa.

Lue myös nämä
Tägit
Matrix elokuvateatteri Warner Bros. HBO Max
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.