Opas: Kopioi Google Kuvien sisältö tietokoneellesi

Petteri Pyyny
24. marraskuuta, 2020 21:11

Google Kuvat on erittäin näppärä työkalu kuvien organisointiin ja hallinnointiin. Mutta pelkkään pilvipalveluun luottaminen arvokkaiden muistojen säilymiseksi ei ole koskaan fiksu idea, joten on suositeltavaa tehdä toisinaan varmuuskopio myös Google Kuvien sisällöstä omalle tietokoneelle.
Google valitettavasti rampautti kesällä 2019 aiemmin toimineen synkronoinnin tietokoneen ja Google Kuvien välillä siten, että synkronointi toimii nykyisin ainoastaan yhteen suuntaan. Suomeksi: ei ole olemassa mitään näppärää työkalua, jolla voisit pitää tietokoneellasi reaaliaikaisen kopion Google Kuvien sisällöstä.
Sen sijaan Google tarjoaa mahdollisuutta ladata koko Google Kuvien sisältö yhtenä pakettina - tai yksittäisinä tiedostoina. Näistä suositeltava tapa on luonnollisesti ladata kaikki sisältö tietokoneelle, mutta käymme tässä läpi myös yksittäisten kuvien latauksen.

Opas: Lataa kaikki kuvat Google Kuvista tietokoneelle


Tällä ohjeella lataamme aivan kaiken mitä Google Kuviiin on talletettu, käyttäen Googlen omaa, tarkoitusta varten suunniteltua työkalua.

1. Siirry Googlen tilin hallintapaneeliin


Siirry Googlen Tiedot ja personointi -sivulle, jossa voit hallinnoida Googlen tietojasi.

2. Siirry lataamaan tietojasi


Kelaa kyseistä näkymää hieman alaspäin, kunnes löydät kohdan Lataa tietosi. Klikkaa tätä kohtaa.

3. Poista valinnat


Oletusarvoisesti Google ehdottaa aivan kaiken lataamista, mutta jätetään se tässä tapauksessa väliin. Esiin aukeavan listan yläreunassa napsauta kohtaa Poista kaikki valinnat.

4. Valitse Google Kuvat


Nyt, kelaa listaa alaspäin ja ruksi kohta Google Kuvat valituksi. Kelaa tämän jälkeen aivan sivun alareunaan ja klikkaa kohtaa Seuraava vaihe.

5. Valitse varmuuskopion muoto


Suosittelemme pitämään Googlen tarjoamat vaihtoehdot sellaisenaan. Latauslinkin luonnissa voi kestää useita tunteja, joten on fiksuinta pyytää Googlea lähettämään latauslinkki sähköpostiin sen valmistuttua.
Napauta lopuksi Luo vienti-painiketta ja varmuuskopion luominen alkaa.

6. Lopuksi


Saat sähköpostiisi lopulta latauslinkin - tai useita latauslinkkejä - joista pääset lataamaan varmuuskopion. Varmuuskopio on .zip -muodossa ja kuvien määrästä riippuen zip-tiedostoja saattaa olla useitakin. Huomaathan, että luodut varmuuskopiot voivat olla erittäin suuria ja niiden lataamisessa voi kestää todella pitkään.
Ladattuasi tiedostot voit purkaa ne haluamaasi paikkaan tietokoneesi kovalevyllä - tai säilyttää ne .zip -tiedostoina, puhtaasti varmuuskopiointia ajatellen.
Huom! Google poistaa ladatuista tiedostoista kaiken ns. metadatan, kuten kuvauspaikan, jne. Tätä rajoitusta ei valitettavasti voi kiertää mitenkään.
Siinäpä se!

Opas: Vain tiettyjen kuvien lataaminen Google Kuvista


Jos et halua varsinaisesti varmuuskopioida aivan kaikkea, vaan haluat yksinkertaisesti ladata joitain kuvia tietokoneellesi Google Kuvien arkistostasi, voit noudattaa tätä ohjetta.

1. Siirry Google Kuvien web-versioon


Siirry Google Kuvien web-sivustolle ja sisäänkirjaudu Google-tunnuksillasi, jos et ole jo niin tehnyt.

2. Valitse haluamasi kuvat


Viemällä hiiren näkyvissä olevan kuvalistan päälle, huomaat, että kunkin kuvan vasemmassa yläkulmassa on pieni pyöreä väkänen, joka näkyy vain hiirellä sen päälle vietäessä.


Napsauttamalla hiirellä tuota kohtaa kustakin niistä kuvasta, jotka haluat ladata, voit valita latausjonoon tulevat kuvat.

3. Lataa valitsemasi kuvat


Nyt sivun yläreunassa pitäisi näkyä montako kuvaa on valittuna. Siirry nyt sivun oikeaan yläkulmaan ja siellä olevan kolmen pisteen takana olevaan valikkoon.


Valitse esiin aukeavasta valikosta kohta Lataa.

4. Valmista tuli!


Selaimesi on nyt ladannut valitsemasi kuvat .zip -pakettina tietokoneellesi. Zip -tiedostot aukeavat Windowsissa tuplaklikkaamalla, jolloin näet paketin sisällä olevat kuvat tavalliseen tapaan tiedostoina.
Tiesithän, että voit myös poistaa puhelimellasi olevat kuvat, jotka on jo kopioitu Google Kuviin? Tämä vapauttaa puhelimen tallennustilaa merkittävästi.

Lue myös nämä
Tägit
Google Kuvat varmuuskopiointi opas
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.