Uuden sukupolven pelikonsolien lisätalennustila tulee kalliiksi

Matti Robinson
24. syyskuuta, 2020 19:24

Sekä Microsoft että Sony ovat varmistaneet uusissa pelikonsoleissaa, että tallennustila on helppo laajentaa niin uusia kuin vanhoja pelejä varten. Peleille lisätilaa ei kuitenkaan välttämättä saa vain ostamalla halvinta SSD-asemaa.
Vanhat pelit tulevat pyörimään helpommin heikommistakin SSD-asemista, mutta uusien Xbox-pelien suhteen sekä Series X:llä että Series S:llä vaatii nopeampia levyjä.
Twitter-käyttäjä Wario64 on hoksannut Best Buyn lisänneen valikoimiin uuden teratavun lisälevyn Xbox Series X:lle ja Xbox Series S:lle. Kyseessä on yksinoikeudella uusien Xbox-konsolien lisäasemia valmistavan Seagaten levy, jolla on hintaa peräti 220 dollaria.

Seagate Storage Expansion Card for Xbox Series X|S is up for preorder at MS Store ($219.99) https://t.co/uVI1K7BoXs

More info: https://t.co/DpC6HD0I1V pic.twitter.com/W4s2LyfXa4

— Wario64 (@Wario64) September 24, 2020


Tämä on kova hinta konsolin tallennustilan tuplaamisesta Xbox Series X:n tapauksessa ja triplaamisesta Series S:n tapauksessa. Xbox Series X maksaa Yhdysvalloissa 499 dollaria, eli teratavu on liki puolet sen hinnasta.
Series S:n suhteen tilanne on melkoisen karmaiseva, sillä se maksaa vain 299 dollaria, joten yli 200 dollarin lisähinta kuulostaa monille varmasti liian kovalta palalta.
PlayStation-fanien suhteen tilanne ei ole sekään ihanteellinen. Japanilaisyhtiö ei ole vielä vahvistanut sertifioituja lisälevyjä PS5-pelejä varten eikä uusia pelejä voi pelata hitailla asemilla silläkään.
Ei ole täysin selvää tuleeko Sony vaatimaan lisälevyiltä neljännen sukupolven PCIe-väyliä. Jos näin on, niin senkin kohdalla uudet pelit vaativat melkoisen arvokkaita levyjä.
Tällä hetkellä PCIe 4.0 -levyjä on vähän ja hinnat ovat teratavua kohden myös parissa sadassa. Mikäli kuitenkin Sony päättää sallia myös kolmannen sukupolven PCIe:llä varustettuja NVMe levyjä, niin teratavun voi saada noin satasella.

Lue myös nämä
Tägit
Xbox Series S Xbox Series X Sony Playstation 5
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.