Maailman nopein peliprosessori – Intel esitteli 10. sukupolven Core-prosessorit

Manu Pitkänen
30. huhtikuuta, 2020 18:22

Intel on esitellyt 10. sukupolven S-sarjan Core-työpöytäprosessorinsa. Uusia Comet Lake -prosessoreita markkinoidaan 10. sukupolven prosessoreina, mutta kuluttajien on huomattava ainakin yksi olennainen seikka tähän liittyen: samaan sukupolveen on laskettu mukaan myös 10 nanometrin prosessilla valmistetut Ice Lake -prosessorit. Uudet Comet Lake -prosessorit perustuvat vuorostaan 14 nanometrin prosessiin.
Intelin mukaan Comet Lake-S-malliston lippulaiva Core i9-10900K on maailman nopein peliprosessori, minkä piirijätti toivoo kirvoittavan pelaajat hankkimaan uuden prosessorin järjestelmäänsä. Uudelle emolevylle voi tulla myös tarvetta päivityksen yhteydessä, sillä Come Lake -sarjan prosessorit eivät ole yhteensopivia vanhojen Coffee Lake -emolevyjen kanssa.
Malliston kärkipiiri on Core i9-10900K, jonka suositushinta on 488 dollaria. Intelin mukaan sen nimellinen kellotajuus on 3,7 gigahertsiä, mutta uuden Thermal Velocity Boost -teknologianturvin kellotaajuus voi kohota parhaimmillaan 5,3 gigahertsiin. Korkeita kellotuksia luvataan muihinkin malliston prosessoreihin. Kymmenen ydintä sisältävä prosessori pystyy käsittelemään samanaikaisesti 20 säiettä ja tukee DDR4-2933-muistia. Prosessorista löytyy UHD Graphics 630 -grafiikkaprosessori.
Kaikkien 32 uuden prosessorin tekniset tiedot löytyvät AnandTechin listasta.

Lue myös nämä
Tägit
14 nm Comet Lake Intel Core i9 Intel Core i7 Intel Core i5 Intel
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.