Haluatko löytää lääkkeen koronavirukseen? Tällä pelillä voit auttaa tutkijoita

Manu Pitkänen
4. maaliskuuta, 2020 18:35

Koronavirus on ollut koko maailman huomion keskipisteessä jo yli kuukauden ajan, mutta yksittäinen ihminen ei voi tehdä asialle paljoa muuta kuin yrittää olla levittämättä sitä eteenpäin tai tulla tartutetuksi.
Washingtonin yliopiston tutkijat tarjoavat kuitenkin uutta mahdollisuutta, jonka kautta jokainen voi ottaa osaa koronaviruksen vastaiseen taisteluun. Vuonna 2008 julkaistu Foldit-peliä on nimittäin nyt päivitetty ja sen kautta pelaajat ympäri maailman voivat suunnitella omia proteiineja, jotka voisivat estää koronaviruksen pinnalla olevien "proteiinipiikkien" tarttumisen ihmisen soluihin. Tämän ajatellaan tarjoavan mahdollisuuden kehittää koronavirukseen lääke.
Tutkijat käytännössä yrittävät säästää laskentatehoa ja -aikaa proteiinien laskostumisen määrittämisessä joukkoistamalla tehtävää ulkopuolisille. Yliopiston tutkijat ottavat pelissä löydetyt potentiaalisimmat proteiinit tarkempaan laskentaan ja tätä kautta pelissä kehitetty proteiini voi lopulta johtaa lääkkeen kehittämiseen.


Today we're calling on YOU to help design antiviral proteins against #coronavirus:https://t.co/ecqJmpXaj8

The most promising solutions will be manufactured & tested at the Institute for Protein Design (@UWproteindesign) in Seattle. #CitizenScience #COVID #COVID2019 #citsci pic.twitter.com/TsknpmwCyN

-- Foldit (@Foldit) February 28, 2020

Lue myös nämä
Tägit
Foldit koronavirus
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.