Venäjän oman Internetin testaus onnistui suunnitellusti – Tulokset esitellään Putinille

Manu Pitkänen
28. joulukuuta, 2019 16:02

Tämän vuoden alussa venäläisviranomaiset kertoivat suunnittelevansa testiä, jossa koko maa irrotettaisiin kansainvälisestä tietoverkosta ja sen tilalla käytettäisiin maan omaa Runet-verkkoa.
Internetistä irrottautuminen liittyi lakialoitteeseen, joka velvoittaa venäläisiä teleoperaattoreita huolehtimaan kansalaisten pääsystä Runetin palveluihin poikkeustilanteessa. Laki takaisi Venäjän kansalaisille sähköisen median saatavuuden sota- ja kriisitilanteissa. Asian voi myös nähdä toisinkin päin, Venäjä varmistaa poikkeustilanteessa sen, että kansalaiset ovat maan omassa hallinnassa olevan tietoverkon piirissä eikä näin ulkopuoliset pääse vaikuttamaan saatavilla olevaan tietoon.
Viestintäministeriön julkaisemien tietojen mukaan testi sujui suunnitellulla tavalla ja tarkemmat tiedot esitellään presidentti Vladimir Putinille.
Iranilla ja Kiinalla on jo käytössä ratkaisut, joilla ne rajoittavat kansalaisten pääsyä Internetiin. Iranilla on käytössä oma kansallinen tietoverkko ja Kiinalla on vuorostaan käytössä Suuri palomuuri.

Lue myös nämä
Tägit
Vladimir Putin Internet Venäjä Runet
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.