Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille

Manu Pitkänen
22. lokakuuta, 2019 6:04

Piirto-ohjelmien suvereeni markkinajohtaja Adobe lupasi jo vuosi sitten, että se julkaisee "oikean" Photoshop-kuvankäsittelyohjelman iPadille tämän vuoden aikana. Täysiveristä Photaria ei ole vielä näkynyt kuin beta-versiona, mutta Adoben tarkoituksena on tuoda muutkin kuvankäsittelyohjelmat iPadille aikanaan.
Bloombergin tietojen mukaan Adobe aikoisi esitellä marraskuussa sen omassa Max-konferenssissa iPadillä toimivaa Illustrator-ohjelmistoa. Illustrator on tarkoitettu vektorigrafiikoiden muokkaamiseen ja luomiseen, kun Photoshop on tarkoitettu rasterikuvien editointiin. Jos ja kun Adobe jatkaa Creative Cloud -ohjelmien tuomista iPadille, on Applen tabletista tulossa täysiverinen työkone ainakin kuvaeditoinnin parissa työskenteleville.
Applen näkövinkkeistä tämä voi tehdä hyvää suunnitelmille julkaista ARM-pohjaiset Macit lähitulevaisuudessa.
Photoshopin iPad-sovelluksesta puuttuu edelleen muutamia desktop-versiosta löytyviä toimintoja, mutta Adobe on kertonut aikovansa täydentää ohjelman ominaisuuksia iteratiivisesti julkaisun jälkeenkin. Kovin pitkään toimintojen lisäystä ei siis tarvinne odottaa.

Lue myös nämä
Tägit
iPadOS iPad Pro Apple iPad Adobe Illustrator Adobe Photoshop Adobe Creative Cloud Adobe
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.