Intel paljasti Ice Lake -sukupolven mobiiliprosessorit – Suorituskyky nousee taas uudelle tasolle

Manu Pitkänen
1. elokuuta, 2019 17:43

Intel on esitellyt ensimmäiset Ice Lake -sukupolven mobiiliprosessorit. Ensimmäisessä aallossa Intel esitteli kaikkiaan 11 U- ja Y-sarjan Core-suoritinta, jotka perustuvat uuteen Sunny Cove -arkkitehtuuriin ja 10 nanometrin tuotantoprosessiin.
Puolijohdejätin mukaan uuden kymmenennen sukupolven Core-prosessorit kykenevät suorittamaan 18 prosenttia enemmän käskyjä yhdessä kellojaksossa kuin aiemmat prosessorit, joten uudet suorittimet saavat enemmän aikaiseksi samalla kellotaajuudella kuin vanhat mallit. Y-sarjan prosessorit on tarkoitettu kaikkein vähävirtaisimpiin kokoonpanoihin (TDP 9/ 12 wattia) ja U-sarjan koneet on tarkoitettu tehokkampiin kannettaviin (TDP 15/25 W).
Molemmissa mallistoissa on Core i3-, i5- ja i7 -sarjan suorittimia. Suoritustehon lisäksi ne poikkeavat grafiikkaohjaintenkin osalta toisistaan. Se näkyy nimen perässä olevasta Gx-koodista, jossa suurempi lukema tarkoittaa tehokkaampaa grafiikkaprosessoria.
Uudet prosessorit ovat tietokonevalmistajien ulottuvilla, joten niihin perustuvat kannettavat ennättävät parahiksi joulusesonkiin.

Lue myös nämä
Tägit
kannettavat tietokoneet Sunny Cove Ice Lake Intel
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.