Tämän takia alkuperäinen USB-johto sopi vain yhdessä asennossa

Manu Pitkänen
26. kesäkuuta, 2019 6:07

USB on kaikille tuttu liitin, jolla saa liitettyä laitteen kuin laitteen tietokoneeseen kiinni. Vuonna 1996 valmistuneissa teknisissä tiedoissa oli kuitenkin yksityiskohta, joka on saanut ihmiset yrittämään USB-liittimen kiinnittämistä paikkaansa kolmesti.
Kyse on tietysti siitä, että USB-liitin kytkeytyy porttiin vain yhdessä asennossa – yleensä ensimmäinen kytkentäkerta epäonnistuu, vaikka se olisikin juuri oikea tapa liittää laite. Tuloksena on siis kolme yritystä, joista viimeinen lopulta onnistuu. Uusissa USB-C-liittimissä tämä ongelma on poistunut kokonaan, sillä liittimen voi kytkeä paikkaan molemmissa asennoissa.
Alkuperäisen USB-standardin kehitykseen Intelin puolelta osallistunut Ajay Bhatt kertoo tuoreessa haastattelussa, että miksei USB:tä suunniteltu alun perin kaksisuuntaiseksi liittimeksi. Kyse oli tietysti rahasta. USB:n kehittäjien tavoitteena oli luoda standardi, joka leviäisi mahdollisimman laajalle kulutuselektroniikan parissa. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi tarvittiin PC-valmistajien tukea, mutta se onnistuisi vain jos standardi olisi PC-valmistajille mahdollisimman edullinen. Kaksipuoleinen liitin olisi lähes tuplannut kustannukset ja syönyt USB:n kilpailukykyä.

Lue myös nämä
Tägit
USB Type C USB-C USB Type-C USB 3.1 USB 3.0 Micro-USB USB
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.