Huawei haastoi Yhdysvallat oikeuteen – Vetoaa perustuslakiin

Manu Pitkänen
7. maaliskuuta, 2019 14:04

Matkapuhelinverkkolaitteita kehittävä Huawei on haastanut Yhdysvaltain liittovaltion oikeuteen. Kiinalaisyhtiön mukaan maa on toiminut laittomasti säätämällä lain, joka kieltää Yhdysvaltain hallitusta tekemästä yhteistyötä Huawein laitteita käyttävien yritysten kanssa.
Huawein mukaan lakia on perusteltu yhtiöön kohdistetuilla vakoiluväitteillä, joita ei ole kuitenkaan pystytty todentamaan tai osoittamaan oikeiksi. Huawein mukaan laki estää sitä kilpailemasta tasa-arvoisesti muiden verkkoyhtiöiden kanssa. Huawein mukaan laki vahingoittaa käytännössä kuluttajien oikeuksia. Haasteessaan Huawei viittaa Yhdysvaltain perustuslakiin, jonka mukaan ketään ei saa rangaista ilman oikeudenkäyntiä.
Yhdysvallat on pyrkinyt vaikuttamaan sen kumppanimaihin, jotta niissäkään ei rakennettaisi uusia matkapuhelinverkkoja Huawein tukiasemilla. Valtioita on peloteltu Kiinassa voimaan tulleella lailla, joka velvoittaa yhtiöitä tekemään yhteistyötä Kiinan hallinnon kanssa. Yhdysvallat näkee mahdollisuuden sille, että Huawein tukiasemia käytettäisiin hyväksi tiedustelutoiminnassa.

Lue myös nämä
Tägit
salakuuntelu Yhdysvallat Kiina Huawei
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.