Microsoft kehittää haastajaa Chrome OS:lle – Luvassa kaksinäyttöisiä laitteita

Manu Pitkänen
5. maaliskuuta, 2019 8:48

Microsoft kehittää uutta karsittua Windows-käyttöjärjestelmää, jota käytettäisiin pääasiallisesti kaksinäyttöisiin laitteisiin ja Chromebookin kaltaisiin kannettaviin tietokoneisiin. Asiasta uutisoi The Verge.
The Vergen mukaan ensimmäinen Windows Lite -pohjainen laite voisi tulla markkinoille jo tämän vuoden aikana. Tarkempi julkaisuaikataulu riippuu kuitenkin muista kuin Microsoftista itsestään, käytännössä piiri- ja PC-valmistajista. Microsoftin ensisijainen tavoite on luoda Windows Liten pohjalta täysin uusi kaksinäyttöisten laitteiden kategoria, joka ottaisi toiminnallisesti mallia Microsoftin Courier-konseptista.
Windows Liteä on pohjustettu rakentamalla koko Windowsista modulaarisempaan suuntaan. Modulaarisuus ilmentyy käytännössä Windows Core OS:nä, jota käytetään esimerkiksi toisen sukupolven HoloLensin ja Surface Hub 2X:n pohjana. Liten käyttöliittymä muistuttaa paljon Windows 10:tä, mutta sitä on pyritty yksinkertaistamaan reippaalla otteella. Käyttöliittymä voi kuitenkin muuttua vielä ennen kuin käyttöjärjestelmä on julkaisukunnossa.

Lue myös nämä
Tägit
ChromeOS Microsoft Windows Windows 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.