Hedman Partnersilta uusi kikka – Takavarikoi epäiltyjen tietokoneita

Manu Pitkänen
28. tammikuuta, 2019 10:43

Tekijänoikeuskirjeiden tehtailussa on siirrytty hieman rauhallisempaan aikaan, mutta otteet ovat koventuneet. Yle kertoo tapauksesta, jossa Crystalis Entertainment ja Scanbox hakivat markkinaoikeudelta todistelun turvaamiseksi takavarikkoon suomalaismiehen laitteita, kuten tietokoneita, tablettitietokoneita, muistitikkuja ja erilaisia ulkoisia tallennuslaitteita.
Yrityksiä edustavan Hedman Partnersin mukaan kyseisessä tapauksessa miestä epäillään jakaneen "merkittävissä määrin" BitTorrent-verkossa Black Sails -sarjan jaksoja sekä useita elokuvia. Miestä edustavan Turre Legalin lakimies Herkko Hietasen mukaan takavarikko myönnettiin asianosaista kuulematta, joten käytännössä kihlakunnanvouti ilmestyi eräänä päivänä oven taakse ja vei miehen kotoa tietokoneita, tabletteja ja tallennuslaitteita.
Markkinaoikeus perusteli takavarikkoa sillä, että tekijänoikeutta koskevissa riita-asioissa todistusaineisto voidaan hävittää nopeasti. Turvaamistoimet ovat yleisiä rikosasioissa, jolloin takavarikon tekee yleensä poliisi.
Hedman Partnersin asianajaja Joni Hatanmaan mukaan turvaamistoimihakemuksia tehdään harkiten, mutta niitä saatetaan käyttää enenevissä määrin tulevaisuudessa.

Lue myös nämä
Tägit
tekijänoikeuskirje tekijänoikeus Hedman Partners
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.