Gmail rikkoi käsittämättömän rajapyykin - yli puolitoista miljardia aktiivista käyttäjää

Petteri Pyyny
27. lokakuuta, 2018 12:46

Googlen sähköpostipalvelu Gmail on saavuttanut käsittämättömän rajapyykin. Palvelua käyttää nyt yli 1,5 miljardia ihmistä - eli kyseessä ei ole vain luotujen tilien määrä, vaan kyseessä on käyttäjien määrä, jotka oikeasti myös käyttävät tiliään.
Gmail avattiin vuonna 2004. Tuolloin lähes rajattomalla tallennustilalla (gigatavu) varustettu ilmainen sähköpostipalvelu oli vallankumouksellista - käyttäjät olivat tottuneet sähköpostipalveluissaan tyypillisesti 10 megatavun tallennustilaan sekä korkeintaan yhden megatavun suuruisiin liitetiedostoihin. Mikäli tätä enemmän halusi tallennustilaa tuohon aikaan, piti avata lompakkoaan.
Sittemmin Gmail on turvonnut ja kasvanut yhdeksi Googlen tukijaloista, yhtiön hakukoneen rinnalle. Gmail on luonnollisesti saanut myös valtaisaa potkua kasvulleen Androidin yleistymisen myötä: Androidin peruspalvelut ovat erittäin Google-keskeisiä ja pääsääntöisesti Androidin käytössä helpoimmalla pääsee, kun luo itselleen Gmail-tunnuksen.

1.5 billion users and counting. Thank you 😊 → https://t.co/1sm8jbRGkr pic.twitter.com/XaP9sfQT3i

-- Gmail (@gmail) 26. lokakuuta 2018


Merkkipaalun saavuttamisesta kertoi Gmailin virallinen Twitter-tili. Edellinen merkittävä merkkipaalu saavutettiin helmikuussa 2016, kun Gmail saavutti miljardin aktiivisen käyttäjän rajan.

Lue myös nämä
Tägit
Google Gmail
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.