Kiina vakoilee teknologiayhtiöitä? Piilottaa salaisen piirin emolevyihin

Manu Pitkänen
6. lokakuuta, 2018 13:26

Kiinan teollisuusvakoilu ulottuu luultuakin syvemmälle, uutisoi Bloomberg. Uutistoimiston mukaan Kiinan hallinto olisi lisännyt salaa ainakin kalifornialaisen Super Micro Computerin palvelinemolevyihin pienen vakoilupiirin, minkä turvin viranomaiset olisivat saaneet ensikäden tietoa yhdysvaltalaisten IT-jättien toiminnasta. Kohteena on ollut lähes 30 yhdysvaltalaista yhtiötä.
Suurten teknologiajättien palvelinkeskuksiin toimitettaviin emolevyihin piilotetut vakoilupiirit lisättiin tuotantovaiheessa. Kiinan asevoimat ovat voineet painostaa suuria emolevyvalmistajia lisäämään Super Micro Computerin emolevyihin tällaisen piirin. Asiaa on tutkittu kulisseissa vuodesta 2015 lähtien.
Bloombergin mukaan vakoilun kohteina ovat olleet ainakin Apple ja Amazon, mutta molemmat yhtiöt ovat kiistäneet tiedot. Super Micro Computerin kommentin mukaan yhtiö ei ole tietoinen mistään tutkinnasta, joissa käsiteltäisiin sen tuotteista löytyneitä vakoilupiirejä. Yhdysvaltain hallinnostakaan ei suostuta kommentoimaan asiaa.
Bloombergin julkaiseman jatkojutun mukaan Kiinan vakoiluhanke ei olisi jäänyt pelkän vakoilupiirin varaan, vaan Super Micro Computerin tietojärjestelmiin tehdyn murron seurauksena firmware-päivityksiin piilotettiin vuonna 2015 haittakoodia, minkä ansiosta Kiina saattoi vakoilla päivitettyjen järjestelmien tietoliikennettä.

Lue myös nämä
Tägit
Amazon Apple verkkovakoilu vakoilulaki vakoilu teollisuusvakoilu Kiina
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.