EU: Suoratoistopalveluiden sisällöstä kolmannes oltava eurooppalaista

Jami Virtanen
3. lokakuuta, 2018 15:02

Euroopan parlamentti on äänestänyt läpi lain, jonka mukaan Euroopassa toimivien suoratoistopalveluiden tarjonta on oltava vähintään 30% eurooppalaista.
Luvuin 542 - 132 läpi mennyt laki vaatii, että esimerkiksi Netflixin ja HBO:n kaltaisten palveluiden tv-sarjoista sekä elokuvista 30% pitää olla tuotetta EU-alueella.
Suomen kolmestatoista edustajasta neljä vastusti sekä Vasemmistoliiton Merja Kyllönen äänesti tyhjää, muiden suomalaisten kannattaessa ehdotusta. Laki vaatii vielä EU:n neuvoston hyväksynnän, mutta sen uskotaan astuvan voimaan tämän vuoden joulukuussa. Voimaantulon jälkeen jäsenmailla on 20 kuukautta aikaa toimeenpanna uudet kiintiöt.
Esimerkiksi Netflixin tarjonnasta nykyään jo melkein kolmasosa on eurooppalaista tuotantoa EU:n alueella, Euroopan komission digiasioista vastaavan Roberto Violan mukaan. EU:n alueella toimiville TV-kanaville on olemassa jo ennestään vastaavanlainen kiintiö.

MEPs have approved updated rules on audiovisual media services, protecting children better, with stricter rules on advertising and 30% European content in video-on-demand. https://t.co/ifYLHw9bVd pic.twitter.com/HNRtNvRqNa

-- European Parliament (@Europarl_EN) October 2, 2018

Lue myös nämä
Tägit
Amazon Prime HBO Nordic Euroopan Unioni Netflix
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.