Amazon levittäytyy kaikkialle elämääsi – Esitteli puheohjattavan mikron

Manu Pitkänen
21. syyskuuta, 2018 10:47

Amazon teki eilen järjestetyssä lehdistötilaisuudessa ainakin sen selväksi, että yhtiö haluaa levittää Alexa-puheavustajan aivan kaikkialle – koteihin, autoihin, työpaikoille ja kaikkiin mahdollisiin laitteisiin. Yhtiön omien laskelmien mukaan se esitteli lehdistötilaisuudessaan kaikkiaan 70 uutta tuotetta.
Parrasvalojen päätähtinä olivat luonnollisesti erillaiset Echo-malliston äänentoistotuotteet. Amazon paljasti esimerkiksi Echo Link- ja Echo Link Amp -laitteet, joiden avulla Alexa-puheavustajan saa näppärästi yhdistettyä omaan kotiteatterijärjestelmiin. Laitteiden erona on lähinnä se, että Amp-mallissa on sisäänrakennettu vahvistin ja Echo Link kytketään olemassaolevaan vahvistimeen.
Olohuoneen äänentoistoa voi myös täydentää Echo Subilla, joka on siis Alexa-puheavustajaa tukeva subwoofer-kaiutin. Jos oleellisinta on vain saada toteutettua Alexa-ohjaus mahdollisimman halvalla, niin sitä tarkoitusta varten Amazon tarjoaa 35 dollarin Echo Inputia ja kaiuttimen sisältävää 50 dollarin Echo Dotia.
Alexa-käskyttämistä pääsee tekemään myös autossa 50 dollarin Echo Autolla. Ja jos keittiöön tarvitsee Alexa-ohjattavaa näyttöä, niin sellainen on Echo Show. Keittiöön Amazon tarjoaa myös Echo Wall Clock -kelloa ja AmazonBasics Microwave -mikroaaltouunia. Laitteissa ei ole sisäänrakennettua Alexa-ohjausta, mutta niitä voidaan ohjata puheen avulla jonkin muun Echo-laitteen välityksellä.
Olohuoneen puolelle Amazon tarjoaa Fire TV Recastia, jonka sisältämän 500 gigatavun (tai 1 teratavun) tallennustilan ja kahden virittimen ansiosta sillä voidaan tallentaa televisio-ohjelmia. Ohjelmat voi sitten katsoa mobiililaitteella koska huvittaa. Tallenteiden lisäksi laite osaa välittää televisiolähetyksiä suoraan mobiililaitteille.

Lue myös nämä
Tägit
AmazonBasics Microwave Amazon Echo Link Amp Amazon Echo Link Amazon Echo Show Amazon Echo Dot Amazon Echo Amazon
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.