Google uusii Cast-ominaisuutta: Helpottaa tiedostojen toistoa

Matti Robinson
28. maaliskuuta, 2018 20:51

Googlen Chromecast ja sen myötä yleistynyt Cast-ominaisuus on omiaan videosisällön lähettämisessä. Chromecastiin saa napinpainalluksella sisältöä niin Netflixistä kuin suoraan Chrome-selaimestakin, mutta aivan täydellinen se ei ole.
Videotiedostojen toistoon Chromecast-laitteella tällä hetkellä paras ratkaisu on todennäköisesti Videostream-sovellus, joka onkin melkoisen etevä. Videotiedostot saa, ainakin osittain, toistumaan myös pelkällä Chrome-selaimella, kun avaa tiedoston Chromella ja sen jälkeen valitsee Cast-valinnan selaimen valikosta.
Ratkaisu ei ole kuitenkaan kummassakaan tapauksessa missään nimessä täydellinen, ja sen tietää myös Google. Niinpä selaimen tulevassa versiossa Google tuo tiedoston Cast-toiston suoraan valikkoon. Tällä hetkellä beetavaiheessa olevassa versiossa valikosta löytyy välilehden (Cast tab) ja työpöydän toiston (Cast desktop) lisäksi myös tiedoston toisto (Cast file).
Googlen François Beaufort paljasti asian Google+:ssa oheisen kuvan kanssa. Toiminto toimii sekä video- että äänitiedostoilla, mutta Beaufort ei paljasta tarkemmin tiedostotukea tässä vaiheessa.
Ominaisuuden saa jo nyt toimimaan beetaversiossa Beaufortin neuvoilla.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.