Apple esitteli uuden Apple TV 4K:n, tarkempi kuva ja kauko-ohjaimella pelattavat pelit

Matti Robinson
12. syyskuuta, 2017 20:45

Apple on esitellyt tämänpäiväisessä lehdistötilaisuudessa uuden Apple TV 4K:n. Applen uusi laite on tuttu medialaite, mutta parantaa muun muassa tarkkuutta ja värientoistoa.
Applen uudessa Apple TV 4K:ssa resoluutio kasvaa tietysti Full HD:sta 4K:hon eli 1920x1080:sta 3840x2160:aan. Tätä vielä tärkeämpänä Apple pitää HDR-ominaisuutta eli High Dynamic Rangea.
Nämä teknologiat tuovat mukanaan Apple TV 4K:hon paremman tarkkuuden, mutta myös paremmat värit ja elävämmän kuvan. Laite tukee mm. Dolby Vision HDR-moodia, jota se kutsuu markkinoiden parhaimmaksi HDR-moodiksi.
Apple TV 4K sisältää uusimmista iPad Pro -malleista tutun A10X Fusion -järjestelmäpiirin, joka tarjoaa CPU-tehoa kaksi kertaa ja GPU-tehoa neljä kertaa edellistä mallia enemmän. Apple kertoi myös, että 4K-resoluution elokuvat saa samaan hintaan kuin aiemmin HD-leffat.
Koska laitteesta löytyy huimasti enemmän tehoa, niin tapahtumassa esiteltiin myös Apple TV 4K:lla pelaamista. Thatgamecompany esitteli Sky-nimistä peliä, jossa lentäminen onnistuu yhdellä sormella Apple TV -kauko-ohjaimella. Sky tulee saataville yksinoikeudella iPhonelle, iPadille, ja Apple TV:lle.
Uusittu televisioalusta tuo mukanaan myös suorat urheilulähetykset, mutta ominaisuuden saapumista Suomeen ei välttämättä kannata odottaa henkeä pidätellen.
Apple TV 4K hinta on 179 dollarista 32GB -mallille ja 199 dollaria 64 GB -mallille ja saapuu tilattavaksi perjantaina.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.