Sähköautot saavat oman kaistan Espoon ja Helsingin välille

Manu Pitkänen
28. elokuuta, 2017 18:57

Länsimetro-nimisen ikuisuusprojektin on tarkoitus aloittaa liikennöinti Espoon ja Helsingin välillä syyskuun aikana, mikä muuttaa samalla oleellisesti alueen linja-autoliikennettä. Iso osa Länsiväylän bussiliikenteestä loppuu, minkä takia bussikaistoille on keksittävä uutta ja tehokkaampaa käyttöä.
Uudenmaan ely-keskuksen mukaan Hanasaaresta Ruoholahteen ja Ruoholahdesta Keilaniemeen kulkevat bussikaistat aiotaan pyhittää tavara-autojen ja vähäpäästöisten henkilöautojen käyttöön. Henkilöautojen osalta kaistaa saavat käyttää käytännössä autot, joiden hiilidioksidipäästöt kilometriä kohden ovat alle 80 grammaa . Erityisesti sähköautojen ja hybridien omistajat pääsevät nauttimaan "ohituskaistasta".
Muutoksen edellyttämät merkintäuudistukset on tehty, mutta uudet vihreät liikennemerkit ovat toistaiseksi huppujen alla. Merkit paljastetaan kun bussiliikenne Länsiväylällä loppuu.
Kaistan käyttö saattaa houkutella myös niitä, joilla ei ole vähäpäästöistä autoa. Poliisi aikoo siksi valvoa kaistalla ajavaa liikennettä.

Lue myös nämä
Tägit
sähköauto Länsiväylä Länsimetro
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.